woensdag 25 oktober 2017

Diamond paintingEven iets heel anders....diamond painting.
Een jaar geleden bestelde ik uit nieuwsgierigheid een setje hiervan in China.
Het kostte echt bijna niks maar eerlijk gezegd heb ik het, eenmaal ontvangen, bekeken en ook weer weggelegd.
Ik wist niet precies hoe het moest en de zin om me erin te verdiepen ontbrak.

Maar ik zag steeds vaker leuke diamond painting-berichtjes met foto's van work in progress verschijnen o.a. op instagram. Bovendien wilde ik deze herfstvakantie iets knutselen wat niet al te ingewikkeld is of veel voorbereiding nodig zou hebben.
Wat is er dan makkelijker dan een knutselpakket waar alle benodigdheden al in zitten.....vervolgens heb ik het pakketje er dus maar bijgepakt en ben ik begonnen.


De ondergrond is een voorbedrukt canvas met plaklaag, waar je met behulp van een speciaal pennetje (holle bovenkant die je vult met wat was) steentjes opplakt volgens het symbolen of in dit geval nummerschema.

Je kunt erover discussiëren hoe creatief dit is, het is een beetje het idee van schilderen op nummer, maar dat discussiëren ga ik lekker niet doen :-) Het is gewoon een heel ontspannend werkje wat ik op dit moment erg leuk vind om te doen. 
En blijkbaar werkt het aanstekelijk want ook jongste zoon is al met een wat kleinere canvas bezig.
Ik heb er zelf ook nog een paar grotere bijbesteld, waaronder 1 custom design, een ontwerp gemaakt naar een door mij gemaakte foto. Daar ben ik dus wel heel benieuwd naar. 
Het design waar ik nu mee bezig ben is een "partial" design, dat wil zeggen dat in dit geval de achtergrond niet gevuld hoeft te worden met steentjes. Wat ik nu besteld heb zijn wel allemaal "full" designs, dus alles helemaal opvullen met steentjes. Dat lijkt me nog leuker.

 

Wat heel goed van pas komt is m'n lightpad. Deze heb ik ooit gekocht om de flex voor de silhouette makkelijker te kunnen pellen. Maar voor dit doel is deze ook perfect, 'S avonds als het donker is zijn de nummertjes goed te zien.

Ik zal wel een foto laten zien als deze af is, groetjes Mariette

7 opmerkingen:

Gerlily zei

Nog nooit van gehoord. Lijkt me ook leuk om te doen. Benieuwd naar het eindresultaat.

Tinneshobbyworld zei

Ziet er toch al veelbelovend uit. Een leuke hobby erbij :-))

Lieve groetjes, Tinne

Thea zei

Nooit gezien zoiets. Maar wel apart!

Ik ben benieuwd naar de rest. Och en niet creatief? je hoeft maar iets te doen wat je leuk vindt toch?
Voor de tv hangen dat kan iedereen en levert helemaal niks op!!

Groetjes Thea

Nina Hobbysite zei

Je hebt een mooie gekozen. Ik vind ook ontspannend.

Nina Hobbysite zei

Veel succes met de kip. Ach, en gewoon wat rommelen met het recept. Doe ik zelf ook altijd. Volg bijna nooit een recept. Maar vind het wel erg leuk om nieuwe recepten uit te proberen.

Mariette zei

Was een heel geslaagd recept...mocht ik nog wel een keer maken kreeg ik te horen :-) Dus dank voor het recept. Ik had er geen wijn in gedaan en in plaats van tomatenblokjes tomatenpuree. Maar was erg lekker!

huis tjokvol zei

dat is mooi,maar wel een gepriegel of niet,nou succes verder hoor