woensdag 27 november 2019

WIP wednesday november


Doordat ik dit drakerige project eindelijk af had, was er ruimte om aan iets nieuws te beginnen. Het was nog lastig kiezen, omdat ik garen apart had gelegd voor 2 verschillende dekens, maar ik ben voor de makkelijkste gegaan. Het is de Cosy stripe van Attic24 geworden. Alleen maar stokjes......ideaal voor bij de lange tv-avonden.

Ik heb 207 steken opgezet, ik haak deze deken met haaknaald 4 en gebruik allerlei restanten Stylecraft. Restjes van de CAL 2014 deken en van de Attic24 granny stripe deken, aangevuld met wat hele bollen Stylecraft, het grootste deel daarvan kocht ik vorig jaar op de Koningsdag-rommelmarkt. Een mazzeltje dat nu goed van pas komt......

Van de ene kleur heb ik veel meer dan de andere, dus de uitdaging wordt om daar een gezellige deken van te maken. Ik heb een globaal idee, maar ga niet teveel plannen, ik zie het wel tijdens het haken wat het wordt.
Ik heb het wel gemist hoor, om een deken te haken. En ze worden veel gebruikt hier in huis dus is het nog dankbaar werk ook. Wie weet dat ik binnen afzienbare tijd ook nog wel een tweede deken begin.......het garen ligt al klaar. Fijne projecten om in deze tijd van het jaar te maken!

6 opmerkingen:

marmarel zei

Leuke kleurtjes, dat wordt vast ook weer een gezellige deken! Dat is boffen, zo'n mazzeltje op een rommelmarkt. Over granny-stripe gesproken, ik heb ook nog ergens een WIP liggen. Goed idee om die weer eens te voorschijn te halen.
Groetjes, Marijke

Gerlily zei

Prachtige kleuren. Benieuwd welke deken je nog meer gaat doen. Ik ben momenteel ook weer helemaal into haken en breien.

Jacqueline zei

Inderdaad lekker om "gedachteloos" te kunnen haken. Heb zelf het pakket voor de "persian tiles" deken gekocht (met extra bollen, want wil hem wat groter maken), maar dat lijkt een patroon waar je je hoofd bij moet houden. Ben wel verliefd op de deken! Maar iets "gedachteloos" erbij...

Mariette zei

@Jacqueline: ja, die is ook heel mooi! Maar idd een patroon waarbij je veel moet tellen lijkt me. Prachtig resultaat wel.

Vlijtige Lies zei

Een restjes deken. Die worden altijd zo mooi. Het enigste lastige vind ik altijd op het laatst of je het wel of niet gaat redden nog een toer...Maar dat maakt het spannend.

Nina Hobbysite zei

Gescored op rommelmarkt zo leuk! Mooie kleurtjes. Dit gaat heel leuk worden.