zondag 24 november 2019

Tuinblogje november


Allereerst allemaal bedankt voor de reacties op mijn vorige blogjes, ik vind het altijd weer leuk om die te lezen! En welkom aan mijn nieuwe lezers!

Ik ben dit jaar een beetje later dan anders met het winterklaar maken van de tuin. 
Ik verkijk me er ook altijd wel weer een beetje op hoeveel werk het eigenlijk is. Gelukkig had ik al veel snoeiwerk gedaan, maar de puntjes moesten nog op de i gezet worden.
Tot mijn grote vreugde vond ik 2 van deze witte herfstasters voor een prikkie. Ze waren natuurlijk al over hun mooist heen, maar het is een vast plantje dus ik hoop dat ze goed aanslaan en ik volgend jaar naast paarse ook witte herfstasters in de tuin heb. Als het een succes wordt kan ik altijd nog gaan splitsen, ik heb dit jaar gezien dat dat heel goed kan.


Ik heb bolletjes geplant, van alles door elkaar. Ik heb ze eerst kriskras op de grond gestrooid en daarna ingegraven. Soms doe ik het zo en soms zet ik juist een soort bij elkaar maar nu had ik hier zin in. Ben benieuwd hoe het staat in het voorjaar, er zitten ook nog bollen van andere jaren in de grond. Altijd weer leuk een beetje kleur in de tuin. 


Over kleur gesproken, de blauwe bessenstruik kleurt helemaal rood.....


Ik heb nog wat bollen geplant in potten.....


De winterviooltjes doen het leuk....


Het zilverstruikje....dit was een overblijfsel van een mooi bloembakje dat inmiddels was uitgebloeid. Deze heb ik in de border geplaatst. 

Dat was voor nu weer even de update......

To-do tuin:
-aandacht voor de vogeltjes, pinda's aanvullen.
-als het weer meezit de tegels nog even goed onder handen nemen. Als het te snel afkoelt, doorschuiven naar het voorjaar.
-aardbeien checken en de laatste stengels stekken.

1 opmerking:

Marguerite zei

Jaloers dat je de wintertuin kan klaar maken. Hier ga ik van het voorjaar de boel op zijn kop zetten. Maar misschien toch stiekem een strookje nu al doen. Hihi...