donderdag 19 maart 2020

Goedemorgen allemaal!


Zo, dat is even geleden dat ik tijd kon maken voor mijn blog. Maar goed, het zijn dan ook gekke tijden waar we met z'n allen in zitten. 
Ik hoop dat jullie allemaal nog gezond zijn want dat is toch wel het allergrootste goed. Dan is het schrijven over en het delen van foto's van creaties, leuke aankopen, nieuwe projecten of juist oude projecten allemaal maar heel erg betrekkelijk. Aan de andere kant kan het een leuke afleiding zijn.....daarom zal ik in de komende weken toch af en toe een blogje plaatsen.

Ik merk dat ik nog even een goede balans moet vinden in het nieuwe ritme. Het ritme van kinderen die alledrie ineens niet meer naar school gaan, maar wel schoolwerk moeten doen op afstand. En met drie verschillende scholen en onderwijsvormen is dat even zoeken......maar ik denk dat we er aardig in slagen tot zover. 
Ik probeer ook ruimte te maken voor leuke dingen binnenshuis en daarnaast willen we regelmatig de frisse lucht opzoeken.
Wat dat betreft ben ik dankbaar dat we hier in een weidse omgeving wonen, waar we wel een stukje kunnen lopen of fietsen voor we iemand tegenkomen. 


Dus hoe relatief en onbelangrijk het ook allemaal is ga ik toch proberen wat gezellige dingen met jullie te delen de komende tijd.

Er is weinig uit mijn handen gekomen de afgelopen weken, ik heb wel een paar patronen overgetrokken en iets geknipt dus het begin is er. 

Ik kwam op Instagram een hele leuke aanbieding tegen van het tijdschrift Happy Handmade living. Ik had daar al eens 2 losse nummers van gekocht en nu kreeg je bij een jaarabo het boek Happy handmade fashion kado. Deze viel gisteren al op de mat dus die ga ik nog eens rustig bekijken.

Verder kocht ik in de boekenweek het boek "I love t-shirts", het vervolg op "I love sweaters". 

Ik ben niet naar het stoffenspektakel in Zwolle geweest omdat ik eind deze maand naar de Stoffenbeurs in Lelystad wilde gaan, maar die zal wel niet doorgaan nu vermoed ik.

Gelukkig komt die voorraad stof en wol nu wel goed van pas ;-)

Wel zijn we in de weken voordat de scholen dicht gingen in huis druk geweest met de keuken, we hebben de wanden voorzien van een nieuw behangetje, andere planken opgehangen en de boel opnieuw ingedeeld. Ik laat nog wel een keer wat foto's zien. Zo'n klus is altijd leuk maar behoorlijk tijdrovend.

Ik ga snel beginnen met wat dagelijkse klusjes, want die probeer ik zoveel mogelijk in de ochtend te doen.

Hopelijk tot snel! Ik ga straks nog even een rondje langs jullie blogjes doen want dat is er ook een beetje bij ingeschoten de afgelopen week.

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond!

7 opmerkingen:

Gerlily zei

Ja, het zijn inderdaad rare tijden. Maar misschien juist wel bloggen, om de moed erin te houden, dat ook gewone dingen nog steeds kunnen. Sterkte met de kids thuis. Ik heb nog 1 schoolgaander thuis, die vwo examen moet doen. Daar maken wij ons dan weer druk over. En zo hebben we allemaal onze eigen zorgen en zorgjes door deze uitzonderlijke tijd. Zorg goed voor elkaar!

Mariette zei

@Gerlily:dat lijkt me inderdaad ook erg spannend dan! Veel sterkte toegewenst en dankjewel voor je lieve reactie!

Corrie zei

Ik vind het ook lastig om alles een plek te geven. Ik heb eigenlijk nergens zin in maar pak toch af en toe mijn haakwerkje op. Want piekeren schiet ook niet op. Het is zo onzeker allemaal en wat staat ons nog te wachten. Gelukkig heb ik geen schoolgaande kinderen meer want dat lijkt me toch echt wel een klus.

Jacqueline zei

Ik hoorde vanochtend buren praten over de hoeveelheid tijd die ze nu hadden en waar ze nu allemaal aan toe kwamen... Zelf ervaar ik het niet zo, vind het eerder een stuk drukker dan normaal, maar in principe gaat ons leven in ons kleine kringetje door en maken we er best iets leuks van! Gisteren heerlijke appeltaart gebakken en gelijk maar 1 voor buren om een hart onder de riem te steken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo van het piekeren ben omtrent Corona> misschien gek, maar we nemen elke dag maar weer opnieuw en het is zoals het is.... Ik probeer wel extra op "ontspanning" te letten> elke dag lekker naar buiten (moet ook wel met de hond), tuin, leuke blogjes lezen (ben dus heel blij met jou en Gerlily voor leuke blogjes en ben erg benieuwd naar de keuken!) en dus iets lekkers bakken :) Onze jongens zijn allebei ziek geweest (griep of wellicht Corona), man geopereerd en herstellende en ikzelf nog kiplekker, behalve moe, hahah :) Iedereen veel sterkte en let goed op elkaar, maar ook zeker op jezelf! En heerlijk als je een leuk blogje schrijft, ik geniet ervan :)

Vlijtige Lies zei

Ja wat hebben we het opeens druk met heel andere dingen. Maar daarnaast maar proberen om momentjes van ontspanning te pakken. Al moet ik mezelf af en toe wel toe spreken hoor. Het is echt een heel serieus iets het virus. En daar moeten we met z'n alleen verstandig mee omgaan. Ik heb het boek ook, en heel eerlijk, ik vind het tegenvallen. Leuk om een keer in te kijken, maar verder…..Het tijdschrift vond ik veel leuker. Nou succes met alles en leuk af en toe een postje!

Mariette zei

@Vlijtige Lies: ik snap je wel voor wat betreft het boek. Ik vind de vormgeving heel leuk, maar had er ook wel ietsje meer van verwacht. Nou ja, een gegeven paard......tijdschrift vind ik ook erg leuk dus dat komt helemaal goed.

Mariette zei

@Jacqueline: sterkte voor je gezin.....en dankjewel voor je leuke reacties!