zaterdag 1 mei 2021

Mijn freubelboeken #5


Van april is er geen maandoverzichtje, zoveel had ik niet te melden.....nu pak ik de draad weer op met goede boeken uit m'n kast.....

Ik heb ze niet compleet en dat hoeft ook niet, maar ik vind dit zo'n mooie uitgave van Scheepjes. Vandaag dus in de spotlight.....Yarn Bookazine

De eerste kocht ik in de herfst van 2016 in een prachtige wolwinkel in een plaats waar we destijds op vakantie waren. Mijn aandacht werd gelijk naar de tafel getrokken waar stapels van deze boekjes lagen (dat was de witte cover, linksonder) Ik kocht er een, het bleek helemaal nieuw te zijn op dat moment en wat mij aansprak is dat er zoveel verschillende manieren van handwerk aan bod komen. Het beperkt zich niet alleen tot haken of breien, maar bijvoorbeeld ook macramé. Elk bookazine heeft dan altijd wel een bepaald thema. 
Daarbij staat er ook veel te lezen in, leuke achtergrondverhalen naast alle patronen. Het formaat is ook handig vind ik. Ik heb er eigenlijk nog nooit een patroon uit gemaakt, maar het is gewoon zo leuk voor de heb....het staat ook mooi als stapeltje in de kast. Wie weet maak ik er nog eens iets uit, want het is onderhand een hele verzameling patronen die ik heb. 


 Soms wordt er door Scheepjes een make-along georganiseerd naar aanleiding van een patroon uit de Yarn.
Hierboven de nieuwste met een thema wat me erg aanspreekt. De fotografie is altijd bijzonder mooi!

Yarn van Scheepjes verschijnt 2 keer per jaar. 
Dan zijn er ook nog deze losse patronen, de Yarn after party. Daar zijn er inmiddels heel veel van. ik heb er een paar, ik heb er af en toe wat kado gekregen bij een aankoop of een bestelling en anders zijn ze met 1 euro per stuk ook heel betaalbaar. 

Conclusie: deze valt me vooral op door vormgeving en inhoud. Erg leuk om in de collectie te hebben!

Trouwens, over handwerkbladen gesproken, weet iemand of Simply haken of Simply breien nog gaat verschijnen? Al sinds het begin van het jaar zijn er geen nieuwe meer uitgekomen.....helaas. Ik kan me voorstellen dat ze tijdelijk zijn stilgelegd door alle corona-perikelen. Ik heb wat navraag gedaan bij 2 webshops die ze altijd verkochten maar niemand die iets weet (waarvan een in het colofon genoemd staat in het blad).

3 opmerkingen:

Gerlily zei

Jammer he dat de bladen zo op hun kop staan. Ik was vandaag voor het eerst weer eens in een boekwinkel maar heb ze ook niet gezien. Ik wilde de nieuwe LMV, maar diemwas al uitverkocht. Gelukkig konden ze hem bestellen.

Mariette zei

@Gerlily: Ja, het effect is vooral sinds de laatste lockdown goed te merken. LMV is hier helemaal niet te krijgen, ik grijp steeds mis, ik heb sinds de meeste recente uitgave maar weer een abo genomen, dan heb ik 'm in ieder geval voor een jaartje. Fijn dat ze 'm konden bestellen voor je!

Corrie zei

Wat een leuke boeken. Toch er maar eens wat uit gaan maken.
Ik herken het wel. Vaak wordt er in gebladerd en verder niks mee gedaan.
Toch jammer eigenlijk.