zaterdag 5 juni 2021

Mijn freubelboeken #6


Kerst in juni.....ik hou van Kerst, het is een gezellige tijd en ik vind het ook wel leuk om kerstige knutsels te maken. Eigenlijk zou ik na de zomer al wel willen beginnen met het maken van wat nieuwe dingen, dus mijn kerstboekjes liggen nooit ver weg ;-)
De zelfgemaakte creaties komen toch elk jaar wel weer terug en alhoewel het er niet elk jaar van komt is het wel leuk om af en toe wat nieuws aan de zelfgemaakte kerstdeco toe te voegen. 
Ik heb een aantal tijdschriften waarin leuke kerstcreaties staan, vooral borduurbladen uit Engeland en de V.S. zijn dat. Dan denk ik dat de Duitse (vertaalde) bladen als Anna (leuke gehaakte en gebreide spulletjes vooral) en Burda Patchwork ook altijd mooie kerstpatronen hebben. Ik zie deze laatste vaak op marktplaats en in kringloopwinkels, mocht je ze zoeken. Juist die oudere bladen zijn vaak de leukste vind ik als het om dit thema gaat.

 Maar vandaag even over de kerstboeken.
Als eerste 2 boeken van Tilda. Ik heb een zwak voor de Tilda .....de sfeer alleen al is zo mooi. Ik denk ook dat het vrij tijdloos is. M'n eerste boeken kocht ik al jaren geleden en door de jaren heen heb ik er heel wat verzameld. Ik heb ze niet allemaal trouwens want er is zoveel te koop. Als ik ooit een nieuwe koop moet ik goed kijken of ik dat exemplaar al heb, want ik heb ze in verschillende talen en sommige titels zijn ook opnieuw uitgegeven met een andere cover.
Hier een eerder blogje uit 2015 wat ik over mijn Tilda boeken schreef. 

Het mooiste vind ik de poppen. Uit Tilda's winterwonderland maakte ik in 2009 dit rendier.
Dan een paar haakboeken, ooit nam ik me voor om een complete kerststal te gaan haken. Niet in een keer maar elk jaar een kerstfiguur. Het is er tot nu toe niet van gekomen, maar het plan zit nog steeds ergens in m'n achterhoofd. 
Het linker boekje op de foto is ook erg aardig, daar staan ook een Jozef en Maria in, maar andere dan in het Kerststal boek, ook van Christel Krukkert. 
De engeltjes zijn toch ook te schattig!
Het middelste boekje was een keer een koopje bij Kruidvat. Daar staat ook veel kerstboomversiering in, dus weer heel anders.

Mijn gehaakte kerstcreaties zijn opvallend genoeg dan weer gemaakt met behulp van online patronen....
Ik maakte dit rendier...
Onder het label "kerst" zijn al mijn kerstcreaties terug te zien, mocht je het willen bekijken.

Het leukste is dat ik een nieuw kerstboek in de voorverkoop heb gekocht. 
Deze komt ergens in de zomer uit volgens mij. 


Iets om naar uit te kijken!

2 opmerkingen:

Marguerite zei

Wat leuk al die kerstmaaksels.
Hier zitten de rendieren ook nog open en bloot in het zicht. Hihi
Tilda boeken, stoffen, poppen en de sfeer zijn verslavend.

Gerlily zei

Ik ben vooral dol op de Tilda stoffen en de leuke quilts die ervan gemaakt worden. Hier een groot gehaakt rendier en een gehaakte kerststal. Beiden al een paar jaar geleden gemaakt. Benieuwd naar het nieuwe boek of er iets nieuws in staat.