vrijdag 9 december 2011

Winterjas IzzyLinkVoor Sara rolde er deze week een hele dikke winterjas onder de machine vandaan. Het patroon is Izzy van Farbenmix in maat 134/140. In tegenstelling tot deze jas, die ik eerder dit seizoen maakte, denk ik dat de Izzy wat maat betreft volgend jaar ook nog wel goed is. De mouwboorden zijn opgevouwen en kunnen dus eventueel ook nog langer mocht het nodig zijn. De jas bestaat uit drie lagen, een niet heel dikke gekreukte buitenstof (lakstof wil ik het niet noemen, het is niet superglanzend), een wattine als tussenvoering en borg aan de binnenkant van de voorpanden. De mouwen bestaan uit twee lagen wattine. Kortom een hele warme jas en dat is ook wel nodig tijdens onze wandelingen en fietstochtjes van en naar school. Ik had nog voldoende borg over voor een bijpassende sjaal. De borduurpatronen komen uit de serie Yarnwords van Huups!
Sara zit nu wel goed in haar jassen, deze past ook nog steeds prima. Ik heb nog prachtige jassenstoffen liggen, gelukkig wel in ruime afmetingen, en ook nog wat jassenpatronen die ik een keertje wil maken, o.a. Mariluz, Jade en Toni, maar genoeg is genoeg:-) Gelukkig zijn er straks weer nieuwe voorjaarsjassen nodig, kan ik me daar tegen die tijd weer op storten, want jassen vind ik altijd wel leuk om te maken. Jack en Oliver hebben eigenlijk ook al genoeg jassen voor deze winter dus nu is het tijd voor weer wat andere dingen. Wel voor de jongens, want ik heb mooie fleece voor ze gekocht dus er wachten een paar wintertruien om gemaakt te worden..............

9 opmerkingen:

Esseline zei

Oh wow, wat staat die jas haar leuk!
Groetjes, Esseline

Vlijtige Lies zei

Wat een meer dan prachtige warme winterjas!Super mooi geworden mede door de borduurtjes en stofkeuze.

Mama C zei

Wat een gave jas heb je gemaakt!
Knap om te zien wat er tussen "de bedrijven door" steeds onder jouw machine vandaan rolt! Helaas wordt die van mij momenteel erg weinig gebruikt :-(

Groetjes mama C

mio zei

Leuk jack! Koning winter kan binnenkomen, hij klinkt heerlijk warm!
Groetjes, Mio

Zaanse Zolder zei

Wat heb je dat ontzettend knap gemaakt !

frunnik zei

Schitterende jas daar mag je trots op zijn.

Groetjes Arjanne

Adriana zei

Toen ik hem vrijdag bij Sara aanzag dacht ik dat je de jas gekocht had en de borduursels erop gezet had. zo mooi is ie dus. Hij is echt super leuk.
Was wel kapot na de kerstmarkt vrijdag. Ben nu pas aan het opruimen. Gisteren de hele dag in Eindhoven geweest. Shoppen en de kandidaten van TVOH gezien.

Marieke zei

Wat een ontzettend stoere jas is dit geworden, erg leuk!

Mirella zei

ooo... mooi geworden!!! prachtige jas!