donderdag 14 maart 2013

Terug van weggeweest...........knopen........bij de kringloopwinkel kom ik ze regelmatig tegen...half afgemaakte knooppakketten van kussens of wandkleden. Of gewoon een grote zak met knoopwol, vaak van die heerlijke jaren 70 kleuren, veel bruin, beige en oranje. Ik laat het altijd liggen, want genoeg andere plannen en bezigheden. Bovendien weet je dan nog niet of je dan genoeg materiaal hebt om zo'n werkstuk helemaal af te maken......Maar toen ik afgelopen woensdag bij Aldi was voor wat boodschapjes zag ik deze pakketten liggen. Leuk geprijsd (lees: minder dan een tientje), vrolijke kleuren en compleet :-) Stramien, kussenhoesje, knoopwol, knoophaak, naald, draad en instructies, alles zit erbij. Ik heb dit in mijn tienerjaren wel vaak gedaan dus volgens mij is het een kwestie van even er weer in komen......Ik leg dit weg tot de grote vakantie, altijd leuk om achter de hand te hebben en ik hoop tegen die tijd wel klaar te zijn met de zomerkleding zodat ik wat anders kan beginnen.....voor de liefhebbers: er was ook nog een knooppakket met een andere afbeelding en voor de borduurfans ook hele mooie pakketten met bedrukte stof en borduurgaren, ook om kussens van te maken.

Verder weet ik niet hoe ik het voor elkaar gekregen heb, maar ik heb de afgelopen week volgens mij alle afspraken voor de hele maand maart gepland....leuke dingen, minder leuke dingen.....totaal geen tijd gehad om ook maar iets creatiefs te doen, behalve dan 's avonds een half uurtje blogs bekijken, als dat ook telt tenminste.......volgende week: nieuwe ronde, nieuwe kansen :-)

5 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

ojaaaa dat heb ik vroeger ook veel gedaan, kussens knopen. Wel leuk werk !

Tineke Bolleboom zei

Je hebt de tijd aan jezelf toch?
Komt het vandaag niet dan komt het morgen wel, de knooppakketten zijn erg mooi!
Tineke

Doortje Dartel zei

Zag ze ook al staan in de folder. Leuk om achter de hand te hebben.

jenlon zei

Hoi, ik kwam je al surfend tegen. Ik heb hetzelfde knooppakket, ben er net mee begonnen maar ik vind de draadjes zo dun. Ik heb een paar draadjes geknoopt maar er blijft nog zoveel ruimte over in het gaatje. Ik heb er verder geen ervaring mee dus ik weet ook niet hoe het hoort te zijn. In de instructie staat niets over knopen met een dubbele draad en ik kan met het blote oog niet inschatten of ik daarvoor genoeg draad heb. Ik zou graag jouw mening horen ook al wilde je eigenlijk wachten tot de zomer. Groetjes en alvast bedankt, Ilona.

Mariette zei

Hoi Ilona, ik ga ervan uit dat je met enkele draad knoopt, ik heb het even uitgepakt en als je kijkt naar de lichtste roze tint, daar is echt heel weinig van. Misschien als je een groter stuk geknoopt hebt dat het wat voller wordt...ben nu wel benieuwd eigenlijk, misschien begin ik binnenkort (dit weekend iig niet) nog wel een stukje, ik zal dat dan wel even laten weten via mijn blog. Groetjes en succes ermee, Mariëtte