vrijdag 29 maart 2013

Vanalles: cakepops, paasbroodjes en pyama


Vanmiddag hebben we gezellig cakepops gemaakt, het was alweer een tijdje geleden dat we dat voor het laatst gedaan hadden...


Ook voor de kleintjes is dit erg leuk om te doen, Oliver deed heel leuk mee....al snoepend tussendoor natuurlijk....


...Sara heeft het glazuur aanbrengen al aardig onder de knie...


 Ze had vantevoren bedacht dat ze paashaasjes wilde maken, met rolfondant maakte ze de oortjes en bloemetjes. Ik vind ze erg leuk geworden, de volgende keer doet ze volgens mij alles in haar eentje ;-) Alleen de cakebolletjes bakken hoef ik dan nog te doen, want ik vind het apparaat aan de buitenkant wel erg heet worden, ik heb zelf m'n vingers er al eens aan gebrand....


....ook hebben we broodjes gebakken, alles in Paas-thema......


.....en tot slot nog iets anders, een pyama voor Jack. Zelfde patroon en maat als hier, uit Ottobre 6/2009, alleen nu in een gestreepte Nicky velours. Kan nog best met dit koude weer.....

Dit was het wat mij betreft voor maart, ik wens jullie allemaal fijne Paasdagen! Tot ziens in april, ik ga dan vol frisse moed verder met de jassen voor Sara.

O ja, de tas met verzonken rits voor de Zo Geknipt! Sew Along schuif ik even door, ik ga 'm wel maken, heb al stof uitgekozen, maar mis nog wat fournituren, dus die komt er nog aan met wat vertraging ;-)

8 opmerkingen:

Mama C zei

Wat zien de cakepops er mooi uit en de broodjes kunnen zo in de winkel!
Ik heb nu pas 2x cakepops gemaakt maar wanneer doop jij ze in het glazuur? Ook pas nadat ze afgekoeld zijn neem ik aan?
En waar steek jij ze zo mooi in?
Pff, wat een vragenvuur ;-).
Fijne Paasdagen en eetsmakelijk!!

Zaanse Zolder zei

Oh wat gezellig !! De cakepops zien er mooi uit. Hier lukt dat nooit zo erg. We gaan het vandaag weer proberen en ik ga een cakerol maken (nooit gedaan dus uitdaging). Ow die broodjes, leuk zeg!
Fijne Paasdagen ! Liefs van Sylvia

Unknown zei

Zag er gezellig uit, super voor de kids!

grtjs, katrien

Mariette zei

@Mama C: Dankjewel :-)Als de bolletjes afgekoeld zijn dan doe ik ze op de stokjes m.b.v. een beetje gesmolten chocola (kan ook met de candy melts in dezelfde kleur als waarmee je de cakepops gaat bedekken), vervolgens leg ik ze een kwartiertje in de diepvries . En dan zijn ze klaar om in het glazuur te dopen :-) Het hard dan gelijk goed uit. Ik heb ooit een pakket piepschuim platen gekocht bij de bouwmarkt en die kan ik op vorm snijden van een trommel of plastic bak (als je terugkijkt op mijn blog zie je daar wel voorbeelden van). Erg handig bij bv. het trakteren op school. Voor in de keuken heb ik ook twee stukken piepschuim bekleed met folie en die gebruik ik keer op keer weer om ze in te steken tijdens het maken. Ze verkopen o.a. bij Xenos ook wel van die leuke standaardjes, maar hier heb je net even wat meer ruimte vind ik. Als je merkt dat de glazuur toch niet snel hard wordt, kun je ze ook altijd nog even in de koelkast zetten. Succes ermee en jij en je gezin ook fijne Pasen!

Mama Maakt ... (Petra) zei

Wat zien ze er schattig uit - alle paaspops! Dat was een gezellige sessie.
Hier zet ik de cakepops in oase, of als dat net voor handen is gewoon in een hoge mok. In een mok kun je ze ook snel even in de koelkast zetten, zonder meteen een plank leeg te moeten ruimen.

Danielle zei

Wat een leuke cakepops. OOk leuk om dat zo met de kinderen te doen he.
De pyama zal nog heerlijk zijn met dit weer.

Juffrouw Tuttebel zei

Wat zijn de cakepops leuk geworden en het ziet er heerlijk uit.
Fijne paasdagen!

Doortje Dartel zei

Lekker genieten zeg van die cakepops, broodjes en een mooie nieuwe pyjama.