vrijdag 31 januari 2014

Lopende bandwerk.......pyama's


Ongeveer een jaar geleden maakte ik voor de twee oudsten allebei een pyama......dat bleek een groot succes, want er kwamen van hun kant verzoekjes om meer pyama's. Nu was het ook nog eens echt nodig want die ze nu gebruikten waren eigenlijk allemaal te kort. Daarom besloot ik het meteen maar goed aan te pakken met 3 jongens- en 3 meisjespyama's, dan zou ik er voorlopig even vanaf zijn ;-) Want om nou te zeggen dat het echt een uitdagend klusje is......nee. Het leukste was nog om de stoffen uit de kast te zoeken en de combinaties te maken. Het waren allemaal lapjes tricot en Nicky velours die te klein waren om een hele pyama uit te knippen, maar door ze op deze manier te gebruiken heb ik toch weer een flink aantal lappen weggewerkt, een paar strijkapplicaties had ik ook nog liggen en zo was dit een mooi UWYH project.
Ik heb ze iets op de groei gemaakt, dat kon prima omdat er boordjes onderaan zitten. Vijf pyama's zijn gemaakt volgens het patroon van de Rudolf pyama uit Ottobre 6 van 2009 (maten 158 en 170), alleen die met het blauwe vogeltje is een combinatie van de Darla broek uit diezelfde Ottobre (maat 158-wel 15 cm ingekort)  en het Antonia shirt van Farbenmix (146/152).

Volgende keer is de jongste weer aan de beurt, maar deze passen voorlopig nog prima dus dat mag nog eventjes wachten.

(en waarom maak ik eigenlijk pyama's zelf? Dat heeft iets te maken met het feit dat ik aan het begin van het vorige herfst-seizoen voor een best wel aardig bedrag, voor 3 kinderen tegelijk, meerdere pyama's voor de komende winter afrekende en ik een week of drie later een stapel met verstelwerk naast m'n naaimachine had liggen, voor het grootste deel bestaande uit deze net gekochte pyama's...........heel veel losse naadjes die opnieuw gestikt moesten worden en aangezien ik de kassabon al weg had gekieperd, werd ik daar nou niet zo heel erg blij van.........dan maar zelf maken in het vervolg, ruimt ook nog eens wat stoffen waar ik niet zo snel een andere bestemming voor heb....)

Hieronder in willekeurige volgorde nog meer foto's....
Fijn weekend!
15 opmerkingen:

Danielle zei

Dit zijn echt de items die het meest gedragen worden. En het scheelt weer plek in je kast. Goed gedaan dus.

Omias maaksels zei

Dat is een hele collectie, Mariette ! Mooi gecombineerd en genaaid ! En je hebt groot gelijk : zelfgemaakte pyjama's gaan veel en veel langer mee dan gekochte. (uitgezonderd dan enkele erg dure merken)
Ik gebruik ook meestal het Rudolfpatroon ; maar ga de volgende keer de broeken iets wijder maken , denk ik.

Lenie zei

Vanaf welke maat is het Rudolf patroon??

Mariette zei

@Lenie: Vanaf maat 134 tot en met 170. Maar in deze Ottobre staat ook een pyama in de maten 92 tot en met maat 128 (Night Owl shirt en Stripy legs broek)

Doortje Dartel zei

Dit is toch wel een dankbaar werkje. Leuke combi's heb je gemaakt en de voorraadkast lekker een stukje leger.

KidzCreaties zei

Ze zijn leuk geworden. Hier kunnen ze lekker in dromen. Groetjes Kamala

Vlijtige Lies zei

Wat een mooie pyjama's!!Echt geweldig leuk en ik weet zeker dat er niets zoveel gedragen gaat worden als deze werkstukken! Niet de meest uitdagende klus misschien maar eer van je werk krijg je zeker. Groet!

Mama Deborah zei

Wel dankbare klus en kan je in het weekend ook genieten van je werk!

Zaanse Zolder zei

Yep pyamaatjes zijn best duur, zelfs bij de Hema, zeker die van het zachte soort. Ik moet eigenlijk voor Christian nog wel een pyama erbij, zal ik...?

Corina zei

Dat is juist leuk al die kleuren en stofjes gecombineerd. Ik dacht dat je het zo had gekocht.
Wel leuk dat ze vragen om die van jou en niet die uit de winkel.

Corina

Unknown zei

Goed bezig!!

Juffrouw Tuttebel zei

Prachtige pyjama's niet aan gedacht ze zelf te maken, wordt ook gek van de Hema pyjama's die je waarvan je steeds weer naden etc. moet herstellen.
Ga eens zoeken in mijn lappenmand daar zit vast genoeg tricot in voor een pyjama.
Bedankt voor de tip!

Groetjes Arjanne

Miss Creatuurtje zei

Héél leuk gecombineerd!! Mooie collectie :-) en sweet dreams!

Nicole Claudia zei

Héél herkenbaar en dan bedoel ik dat van die gekochte pyjama's die snel losse naden hebben, c.q. verwassen zijn of een strijkapplicatie met scheurneigingen.

Als je ze zelf maakt blijven ze langer mooi, de dragers/-sters zijn er héél blij mee en je werkt er restjes mee weg c.q. er komt ruimte in je kast :D

Groetjes, Collie

Mama Maakt ... (Petra) zei

Inderdaad - bizar dat gekochte pyjama's duur én gammel zijn. (hoewel de badstof pyjama's van de Wibra zich ook bij een tweede ronde nog prima houden).
En deze zelfgemaakte zijn nog een stuk leuker dan de gemiddelde pyjama ook. Goed gedaan!