zondag 13 juli 2014

Slaapzak


Voor mijn kleine woelwater die het liefst z'n dekentjes van zich aftrapt maakte ik deze zomerslaapzak.

Patroontje komt uit Knippie baby winter 2003. Ik nam de grootste maat, 120 cm, en verlengde deze in het midden, op de aanleglijn van het patroon, met 15 cm. Breedte heb ik gelaten volgens patroon.

De stoffen, beide katoenen tricot, komen uit een verrassingspakket van Michas. Die bestelde ik vorig jaar. De geruite tricot vond ik erg leuk als accentje bij een shirt o.i.d. maar het was nogal een grote lap en ik vond het zonde om voor een klein stukje er de schaar in te zetten. Nu kwam de stof goed van pas en heb ik alsnog wat kleine restjes over om een keer mee te puzzelen voor een boordje ofzo. De uitdaging was vooral om de ruiten enigzins te laten doorlopen, wat niet heel makkelijk was met de tricot.


 De voering is een superzachte tricot maar daar zag ik qua kleur niet echt meteen wat in voor mijn kinderen. Prima voor de voering dus.


En de slaapzak moest natuurlijk gelijk even getest worden, Oliver maakte zelf een plekje om een dutje te doen en volgens hem slaapt het heerlijk. Slaapje was trouwens wel van erg korte duur, haha. De tijd van het middagslaapje is hij alweer ruimschoots voorbij...............

Iets over het midden van 2014 is de stand 25 genaaide stuks kleding en overige (dekbedhoezen, kussens etc.). Dat lijkt misschien niet zoveel maar is voor mij in elk geval beter dan de 29 stuks die ik in heel 2013 en ook in 2012 maakte. Nu deze lijn doorzetten :-) Ideeën genoeg, daar zal het niet aan liggen........

5 opmerkingen:

Amarins zei

Wat super gemaakt zeg! en 25 vind ik heeeeeeel veel hoor. Petje af!
Groetjes, Amarins

Cindy zei

Heel handig zo een lekkere grote slaapzak! En die ruit is idd een gaaf stofje!

Mama C zei

Ja, een slaapzak moet ik ook eigenlijk nog maken...., maar jij hebt het mooi al klaar!!

Hier zal hij vast heerlijk in slapen en ik hoop voor jou langer dan dat hazenslaapje voor de foto ;-)

Fijn dat je de flow weer zo te pakken hebt en al heel wat hebt kunnen maken.

Groetjes Mama C

Doortje Dartel zei

Dat zal weer heerlijk slapen met deze mooie slaapzak. Toffe stof!

Thea zei

Mooi gemaakt. Ze zijn zo handig. Ik heb er eentje gemaakt om hier in het grote bed te gebruiken. Met linten om vast te maken. Zodat de kids niet uit bed konden vallen.
Veel gebruikt.

Groetjes Thea ♥