woensdag 1 juli 2015

Juli begint met een tuinblogje....


Mij zul je niet aan het werk zien in de tuin vandaag, veel te warm :-) Alleen even goed sproeien en daar houdt het wel mee op.
Maar een paar mooie plaatjes schieten dat kan nog wel. Zoals hierboven van de bramen, ben benieuwd wanneer ze rijp zijn.....


...van de aardbeien uit eigen tuin wordt al wel volop gegeten. Heerlijk met slagroom...


Zo hangen de bakken met aarbeienplantjes erbij op het moment, met heel veel nieuwe uitlopers dus dat is een leuk klusje voor later in de zomer om die uit te planten, als het een beetje meezit hebben we volgend jaar dan nog meer aardbeien. 
Zo zagen de bakken er begin mei nog uit. Net als de moestuin is het allemaal zo gigantisch snel gegroeid, ik vind 't prachtig!


Ik heb inmiddels wat lege vakken, de koriander heb ik geoogst en ingevroren en nieuwe ingezaaid in potten. De radijsjes zijn allemaal op. Nu vooraan nog veel peterselie, verder nog maggiplant, bietjes en achteraan de als laatste ingezaaide courgettes, tomaten en bonen. 
Van dit hele experiment moestuin vind ik tot nu toe de kruiden het leukste, die gebruik ik ook wel vaak. In hangende potten heb ik nog citroenmelisse, maar die doen 't niet zo heel goed tot nu toe.


Totaalplaatje....compleet ander beeld dan in mei....
De hortensia's beginnen mooi te kleuren nu en de dahlia's zijn al groot, nu is het wachten op de bloemen en zorgen dat de slakken niet toeslaan en al het blad opeten. Tot slot nog wat bloemetjes in de tuin die ik niet bij naam ken, in maart kocht ik zaadbanden en die heb ik her en der in de tuin gelegd. En daaruit zijn de lieve bloemetjes op de twee foto's hierboven gegroeid...ik probeer elk jaar te variëren met eenjarigen maar dit was nieuw voor mij, volgend jaar koop ik zoiets zeker weer, is erg leuk voor erbij en om wat lege plekken op te vullen.

Tot zover.....voor wie de vakantie bijna begint, alvast veel plezier!

4 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Zo zeg, jij hoeft niet meer naar de winkel, alles uit de tuin! Echt leuk!
Wat is het warm hè, ik heb de tuin niet gezien vandaag. Binnen is het beter.

Mama Deborah zei

Wat een heerlijke tuin

Jessica zei

Wat een prachtige plaatjes. En wat doet alles het goed bij jou. Voor mij is dit de eerste keer dat het tegen valt. Alleen de tomaten planten doen het goed. De aardbeien staan er zo slecht bij dat ik er geen foto's van durf te maken hahaha. Wat ik er van heb geoogst is super lekker, dat dan weer wel. En dat alles dankzij bladluis wat ik aan een kant van het balkon niet onder controle krijg. Nou ja volgend jaar beter. Een voordeel van dit (te) warme weer, alles groeit nu alles een tierelier. Geniet ervan.

Vlijtige Lies zei

Zo dat gaat goed zeg met jullie tuin! Heerlijk vind je niet? En volgens mij krijgen we een goed bramenjaar,hier ook zoveel bloemen!