donderdag 17 maart 2016

5 x boodschappentas Louisa


Een aantal stoffen tasjes had ik nodig, ik weet wel dat ze gewoon in de winkel te koop zijn, maar zelf maken vond ik leuker en het ruimt ook nog eens wat lapjes uit de stoffenkast op. Bovendien zitten deze stevig in elkaar en zijn ze gevoerd, dat zie je in de winkel -vooral bij de goedkopere exemplaren- niet altijd.
Ik maakte er vijf, drie grote en 2 kleine. De tassen hebben  een mooie brede bodem dus er past lekker veel in.De tasjes zijn omkeerbaar....

De patroon voor de tas Louisa komt uit een Duits boek dat ik al jaren in de kast heb staan, Tolle Taschen selbst genäht van Miriam Dornemann.

Nu ga ik een kleine planning maken voor een aantal kledingstukken, eens kijken welke stof ik heb (want zoveel mogelijk UWYH), welke patronen ik wil maken en voor wie. Ik denk aan wat eenvoudige zomerse kledingstukken, maar dat kan nog alle kanten op.....

5 opmerkingen:

Gerlily zei

Dat is leuk boodschappen doen. Daar heb ik ook nog wel wat leuke stofjes voor.

Mama C zei

Wát een leuke tassen!!
Ik zocht al welk patroon het was, leek me een leuke bestemming voor een aantal katoentjes, maar ik begrijp dat ik op zoek moet naar een ander patroon😄.

Dreamstuff zei

Handig en groen, deze tassen kan je steeds opnieuw gebruiken. Vrolijk naar de markt of door de winkelstraat...

Juffrouw Tuttebel zei

Wat een gezellige tassen en zo fijn in gebruik. Ziet er leuk uit aan de waslijn.

E Strea Chikitu zei

wow! knap dat je dat kan, mooi geworden hoor