donderdag 3 maart 2016

De andere deken, plannen tuin 2016 en meer


Dit is op het moment mijn favoriete project voor in de avonden, als de kinderen op bed zijn, tijdens het televisiekijken, geen telwerk, weinig kleurwissels, gewoon verstand op nul en lekker doorhaken. 
Het gaat niet heel erg snel maar dat hoeft ook niet. 
Elke baan is een hele bol acryl.


De volgende baan wordt lichtblauw, de laatste kleur die ik nog heb liggen voor deze deken. Dan ga ik uitrekenen op welke lengte ik uit ga komen met het totale aantal bollen dat ik in huis heb. Ik vermoed dat ik nog een andere kleur ga toevoegen, want de deken wordt voor een lang persoon. Ik denk niet dat ik nog iets geschikts in huis heb, dus dan zal ik toch even naar de winkel moeten.

Verder ben ik tussen de maartse buien door een beetje aan het rommelen in de tuin, groene aanslag van de tegels afhalen, schutting schoonmaken etc. Alles in (voorjaars)vakantietempo....gisteren heb ik de eerste voorjaarsbloeiers gekocht en in potten gedaan. Maar al met al krijg je dan toch wel wat werk gedaan.
Vorig jaar was ik om deze tijd druk bezig met plannen maken voor de tuin, nu ga ik daar minder in investeren. In tijd en in geld..... ik koop straks wat eenjarigen, misschien een vast plantje hier en en daar en dat is het wel. Er staan genoeg mooie vaste planten in de tuin, ik heb vorig jaar bolletjes geplant en natuurlijk heb ik m'n fruitbomen en -struiken. Onderhouden wat ik heb, dat is min of meer mijn motto dit jaar. Het moestuinieren laat ik aan m'n voorbij gaan. Maar af en toe zal er op m'n blog wel een tuinimpressie voorbij komen, als er wat moois te laten zien is. Dit jaar staat vooral in het teken van het interieur van de bovenverdieping, daar zal nog heel wat werk in verzet moeten worden.


Wat kan ik verder nog melden? Eeehm, gisteren heb ik wijselijk het stoffenspektakel in Zwolle overgeslagen, een kwestie van genoeg mooie lappen in huis hebben.
Maar evengoed heb ik een aankoop onderweg, ik had nog cadeaubonnen van een bekende online winkel. Ik had me voorgenomen om veel minder haak-en breiboekjes te kopen maar deze sprak me meteen aan, ik heb er nog even over gedaan om te twijfelen ;-) Het is eens een ander soort boekje, echt wat nieuws. Blijkbaar ben ik niet de enige die dat denkt want het boekje was al in herdruk, nog even wachten dus voor ik het binnen heb, ik ben erg benieuwd, iets om naar uit te kijken.

Zo'n weekje vakantie gaat toch altijd weer veel te snel, ik ga snel wat doen in huis, dan kan ik na de lunch achter de naaimachine, ben bezig met een erg leuk projectje vind ik zelf. Niet moeilijk, seriewerk, iets wat erg nuttig is in dagelijks gebruik en het ruimt wat katoentjes op uit de lappenkast......later meer :-)

3 opmerkingen:

Thea zei

Dat is ook wel eens lekker...gewoon haken. Niet steeds tellen...lekker voor de tv.
De tuin begint hier al weer wat kleur te krijgen...maar het is best nog koud.
Maar komt vast goed!!

marmarel zei

Zo'n soort deken heb ik ook nog liggen. Die was bestemd voor mijn zoon, maar toen hij weer thuis kwam wonen bleef het erbij. Nu gaat hij binnenkort waarschijnlijk weer op kamers, dus ik heb weer een stimulans om 'm af te maken. Mooie frisse deken wordt het zo. Ik ben benieuwd welke kleur er nog bij komt.
Ben benieuwd wat je onder handen hebt, als naaiproject!
Groetjes, Marijke

Vlijtige Lies zei

Herkenbaar de behoefte aan tomeloos haken. Ik heb ook bewust daar voor gekozen deze reis. Mooi dat rood wit blauw. Succes,en ook met je andere plannen. Het klinkt als een behoorlijke klus.