zaterdag 11 juni 2016

Van alles wat...maar vooral tijd tekort...


En zo naderen we half juni en ik heb nog zoveel op mijn to-do lijstje voor deze maand staan. 
De agenda staat vol, (te)veel afspraakjes aan de ortho, schoolkampen van de oudste twee, verjaardag.....leuke dingen, minder leuke dingen maar alles vraagt z'n tijd en ik denk niet dat dat bij jullie veel anders is zo kort voor de zomervakantie. We tellen hier in ieder geval al af....
Het was ook hoog tijd voor mij om een nieuwe agenda uit te zoeken. Sinds een paar jaar ben ik overgestapt op een schooljaaragenda i.p.v. een jaaragenda, en ik moet zeggen dat dat mij prima bevalt.
Alleen werd mijn lijstje afspraken voor na de vakantie steeds langer en nu kon ik niet langer wachten met kopen. Ik heb nog bij andere winkels gekeken maar ik kwam toch weer uit bij een vertrouwde hema agenda. Ik heb maar een paar eisen aan een agenda: moet makkelijk mee kunnen in de handtas, moet een ringband hebben, een week verdeeld op twee bladzijden (niet een dag per bladzijde ofzo) en het liefst wil ik wat kleur.
Deze is het geworden en ik ga er binnenkort eens voor zitten om alvast wat afspraken te noteren en de schoolvakanties van schooljaar 16/17....


Dan de tuin....ik moet er eigenlijk een apart blogje over maken want er gebeurt zoveel op het moment maar voor nu even deze prachtige pioen. Vorig jaar in een kas gekocht en het is voor het eerst dat ik deze kleur in de tuin heb....zo mooi. Ik had al witte dubbele en een enkele hardroze...dit is een mooie aanvulling. Dit jaar 1 bloem, ik hoop op meer volgend jaar maar dat weet je nooit met pioenen...
ik had trouwens twee struiken gekocht waarvan de tweede niet gebloeid heeft, geen idee wat voor kleur dat zou worden ook dus dat blijft nog een vraag....


Tenslotte nog even over de aankomende amigurumi cal.....hier schreef ik het al, voor ontwerp 5 moest ik wat acryl kopen omdat ik niks geschikts had liggen. Voorgeschreven werd Stylecraft citron alleen was die uitverkocht toen ik bestelde. Ik besloot de jaffa te bestellen....alleen vond ik die achteraf toch een beetje te......jaffa. Best wel fel oranje, en omdat je niet weet wat het ontwerp precies is besloot ik toch even verder te kijken naar een geel tintje....en gevonden voor een klein prijsje....de jaffa lijkt me erg gaaf in combinatie met bruintinten, iets met grannys ofzo, beetje jaren zeventig gevoel. Die komt dus ook wel een keer van pas....

Wat heb ik nog meer gedaan de afgelopen week? O ja, twee lopende abonnementen opgezegd. Namelijk Knipmode en Knippie. Van Knipmode kreeg ik vandaag de laatste en Knippie krijg ik nog 2 keer nu. Knippie ben ik echt uitgegroeid ben ik bang, net nu ze wel wat meer aan tienermaten doen, maar mijn meisje vindt het allemaal niet leuk wat er voor haar maat in staat en ik maak ook nauwelijks wat voor haar op het moment. Voor Oliver grijp ik toch liever naar Ottobre als ik wat maak voor hem. Bovendien heb ik flink wat jaargangen Knippie staan dus ik kan altijd nog uit de oudere boekjes putten, maar het voelt wel een beetje als een periode afsluiten, ik denk ook niet dat ik 'm nog vaak los zal kopen. Maar goed, ik krijg geloof ik in oktober het laatste nummer, dat duurt nog even.
Knipmode een iets ander verhaal, ik wil eigenlijk wat meer voor mezelf gaan maken, heb zoveel mooie stoffen liggen, en kan ook wel even vooruit met de patronen die ik heb.
Daarbij kocht ik laatst weer eens een Burda los en die vond ik toch ook wel erg de moeite waard.
Ik zal 'm wel regelmatig inkijken in de winkel denk ik, en dan zie ik wel of ik 'm los koop.
Eerst maar eens het wiel opnieuw uitvinden en kijken met welk blad ik vwb patronen het beste uit de voeten kan....qua pasvorm bedoel ik dan.

En als je nog wilt weten wat er op mijn lijstje stond voor de maand juni op crea gebied, hier komtie:
-verder haken aan de dekens (mwah, gaat niet heel hard op het moment)
-voorbereiden amigurumi cal (check)
-minstens 1 kledingstuk voor mezelf maken
-silhouette aan het werk zetten o.a. voor juffenkadootjes, shirtbedrukkingen voor Oliver en nog wat andere dingen (check, voor een deel tenminste)
-recycling projectje t.b.v. rol eindmusical voor Sara (broek maken uit een ander kledingstuk check al werd het wel begin juli)
-naaitafel eens grondig opruimen (check)
Ik heb dus nog wel wat te doen deze maand.....

7 opmerkingen:

Omias maaksels zei

Dat is beslist een lijst om 'u' tegen te zeggen.
(al moet die van mij er nauwelijks voor onder doen)
Op nr. 1 plaats ik de pioen.Zo'n zalige welriekende ouderwetse bloem.
Die wil in mijn tuin niet groeien ;
maar ik heb nu wel een bos lichtroze pioenen meegebracht van de bloemenzaak.
Het is en blijft toch mijn lievelingsbloem.
Zoeken naar geschikte patronen ; patronen afdanken ; besluiten wat je wél/niet voor jezelf wil gaan naaien : dat is bijna een dagtaak.
Waarom precies je voorkeur voor Burda ? En wat denk je over Ottobre-dames ?
In ieder geval veel patronenwijsheid gewenst.
En een kleine toevoeging : na jaren heb ik eergisteren de haaknaald weer eens vastgenomen. Jongste kleinzoon wou heel erg graag weten wat het verschil is tussen naaien/breien/haken.
Ik heb hem dus een medaille gehaakt ( is snel klaar);-).
De zin in haken is er nog steeds ; ik blijk het niet verleerd te hebben....maar mijn artroseduim lust het haken helaas niet.

Gerlily zei

Wat een heerlijk droppie. Dat jullie veel plezier van hem mogen hebben. Wel eens goed om lijstjes te maken. Benieuwd wat je voor jezelf gaat maken.

Mariette zei

@mia: dank je voor je reactie. Ottobre zal ik ook eens goed naar kijken, is zeker een optie want ik heb de damesedities wel allemaal verzameld. Burda vind ik gewoon mooie modellen hebben en vanuit mijn pre-blog tijdperk, toen ik regelmatig wat voor mezelf maakte, kan ik me herinneren dat de pasvorm prima was. Vwb haken, heb je al eens een clover of addi haaknaald geprobeerd? Ik heb er zelf een paar van clover, die hebben een mooie grip, ik weet niet of dat het haken voor jou iets draaglijker maakt?

Omias maaksels zei

Dankjewel voor de haaknaald-tip. ik wist niet dat er een groot verschil in grip bestond bij haaknaalden.

Vlijtige Lies zei

Nou nou een druk schema. En wat patronen betreft voor jezelf,de Ottobre vind ik persoonlijk erg goed . De Burda gebruikte ik laatst voor een patroon,maar het patroonblad vond ik zo lastig,verder was het prima. Succes met alles en ik zie wel wat er te voorschijn komen tzt! Wat een heerlijk beestje! Zo gezellig in huis. Hopelijk kunnen ze het goed vinden met elkaar.

Thea zei

Wat komt me dit bekend voor!!! Hihihi.....tijd te kort!! Minstens 2 dagen per week!
Ik heb er altijd last van gehad, en nu ik niet meer ga werken word het niet minder!

De Knip heb ik voor een paar jaar terug opgezegd. Er stond nooit meer iets in wat ik wel zou willen maken. Al zijn de patronen van de knip wel erg goed.
Ik koop af en toe een los blad, soms de Ottobre of iets anders!

Veel suc6!!

Groetjes Thea♥

Mama C zei

Hoi Mariette, ik ben sinds twee jaar ook een schoolagenda en dat bevalt mij ook erg goed. Toevallig nu ook weer eentje van de H. Ma gekocht.

En die lijstjes en reeks klussen.... Wilde zo graag voor de vakantie de laatste verhuisdozen uitgezocht en opgeruimd hebben, maar we hebben nog maar vier weken.... Wil ook nog heel graag een jurkje en twee shirts voor mijzelf afmaken voor de vakantie want mijn kast is redelijk leeg...
Maar, nu eerst maar verder met het strijkwerk. 😁
Succes met alles. Oh en ik vind voor mijzelf de Ottobre ook erg fijn.