vrijdag 1 september 2017

Boho sjaal


Alhoewel ik in de zomervakantie vooral met deze twee projecten bezig was, is er toch een ander haakwerk tussendoor geslopen.
Afgelopen maandag zag ik bij Kruidvat deze leuke haakpakketten liggen. Er waren drie verschillende kleuren, groen, roze en blauw/grijs. Ik koos voor de laatste en ben er zo snel mogelijk aan begonnen.
Eigenlijk wilde ik de komende tijd alleen nog nieuwe projecten uit voorraad opstarten maar deze vond ik toch te leuk om te laten liggen.


Ik heb de sjaal helemaal volgens patroon gehaakt, alleen de pompoms heb ik weggelaten, die vind ik niet zo leuk voor mezelf.Het zijn maar 7 toeren op ongeveer 200 steken dus dat schoot lekker op.


Gehaakt met dubbele draad op naald 6 geeft een mooie grove look.


Mijn oordeel (en nog even voor de duidelijkheid: ik word niet gesponsord op wat voor manier dan ook, dit zijn gewoon mijn aankopen en mijn bevindingen die ik hier laat zien, enige uitzondering hierop zijn de SPE patronen die ik 2 keer heb gemaakt. Ik krijg daar wel eens vragen over vandaar dat ik het nog even vermeld)

Erg leuk pakket, ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat want het is helemaal compleet inclusief haaknaald. De beschrijving is te downloaden van internet en er is ook een bijbehorend Youtube filmpje gemaakt.
Het pakket bestaat uit 5 bollen washed denim XL in 4 kleuren en 1 bol garen met een glittertje erin.
Vervolgens zitten er nog kralen, kwastjes en een label bij.
Ik vind het garen van prima kwaliteit en ook een goede hoeveelheid. Ik haak los en had hier ruim voldoende aan, heb een paar kleine restjes over. Geen idee of er nog pakketten te koop zijn op het moment, het was een folder actie van afgelopen week. En wat ik ervan begreep was er best wel een run op ontstaan, maar dat snap ik ook wel.

Dit is dan de laatste echte vakantiedag, ik had er nog wel 2 weken bij willen hebben. Het was een gezellig, rustige vakantie, precies zoals ik het graag heb, af en toe een uitstapje een ook lekker thuis wat rommelen. Oudste is al 2 weken naar school, omdat hij nu in een andere regio naar school gaat. Dus misschien is het ook wel weer goed dat de rest ook weer naar school gaat. Maar ik zal er wel aan moeten wennen ben ik bang.

Fijn weekend!

14 opmerkingen:

Thuis bij Corrie zei

Ik snap dat je dit niet kon laten liggen. Wat een mooi garen en ook een mooi patroon.
Maar af en toe iets anders tussendoor moet kunnen.

Gerlily zei

Ontzettend leuke sjaal geworden. Had er niks over gehoord of gelezen. Sterkte om weer "in het gareel" te komen. Fijn weekend.

Neeltje zei

Wat een leuk project. Tja die run begrijp ik wel.

Thea zei

Die is wel snel af, op deze manier.En een run, wat was de prijs dan?

Ik kom zelden bij het Kruidvat.

Even wennen na de vakantie, maar komt vast goed!!

Groetjes Thea♥

Mariette zei

9.95 waren deze sets, Thea. Wat geen gekke prijs is want uit mijn hoofd is een bolletje Stonewashed of soortgelijk al gauw rond de 3 euro.

Nina Hobbysite zei

Wat een ontzettend leuke en vrolijke sjaal!

Riekelt post zei

Moet je als je het glittergaren gaat gebruiken met 2 of 3 draden haken, de andere kleuren doe je met 2 garen , dus hoe zit dat met het glittergaren

Mariette zei

@Riekelt post: ik heb alle toeren met 2 draden gehaakt, het glittergaren heb ik samen gehaakt met een van de effen garens.

omapiep zei

Ben n iet goed in haken , wil het breien ,maar wat is de maat?lengte en breedte

Mariette zei

@omapiep: de afmetingen zijn 12 cm breed en 210 cm lang (franjes niet meegerekend).
Succes!

Shauniee zei

Ik ben nu ook bezig met dit patroon. Alleen vanaf toer 3 kom ik niet uit. Bij toer 3 lees ik: 1 losse, sla een steek over, 1 stokje. Volgens het patroon moet ik dan op 203 steken uitkomen. Ik kom echter uit op slechts 100 steken. Wat doe ik hier fout?

Mariette zei

@shauniee: als je uitgangspositie 203 steken is zou dat na deze toer hetzelfde aantal moeten zijn. Voor elke steek in de toer eerder komt er 1 voor in de plaats, namelijk afwisselend 1 stokje en 1 losse.Na elk stokje volgt 1 losse. Ik hoop dat je er uitkomt!

Henriette Janssen zei

Hallo, zag deze pakektten liggen voor de helft van de prijs, dus eerst even gegoogled hoe ze eruit zagen, dus na t zien van jouw leuke sjaal meteen alledrie de kleuren aangeschaft. Nu nog een doosje tijd..... ha ha....

Mariette zei

@Henriette: Wat leuk! Gewoon aan beginnen :-) deze sjaal haak je zo snel, succes en veel plezier en dank voor je berichtje!