zaterdag 9 september 2017

Zo blij met Zo geknipt 2


Het is de tijd van het jaar dat het ene na het andere boek op crea gebied verschijnt maar deze keer schrijf ik onder andere over een boek dat al in 2014 verschenen is. 
Het gaat om Zo geknipt 2 van Riet en Lies. Uit het eerste deel heb ik best veel dingen gemaakt, dat kwam mede door de leuke Sew along die toen georganiseerd werd. Dat was natuurlijk een prima stok achter de deur om verschillende patronen te proberen. Hier zijn alle blogposts terug te zien die ik in 2013 heb geplaatst naar aanleiding van het eerste boek. 

Maar goed...toen kwam het tweede boek...ik heb het destijds niet gekocht. Ik zag wel wat leuke voorbeelden van met name de tasjes uit het boek maar deze konden me niet overhalen het boek te kopen. 
In de loop van de tijd zag ik echter steeds meer mooie creaties uit het boek en toen ik het ongeveer een jaar geleden wilde kopen was het uitverkocht bij de bekende Nederlandse webwinkels....helaas.
 Op marktplaats ook niets te vinden en dat zegt eigenlijk al wel genoeg, mensen die het boek hebben doen het niet graag weg.
Tot......ik vandeweek voor iets anders op bol.com keek en dit boek zag staan in het rijtje.....er zijn blijkbaar nog een aantal exemplaren opgedoken.
Ik twijfelde niet lang en het boek verdween in mijn virtuele winkelmandje en werd al snel thuisbezorgd.

Dus nu ben ik wel erg blij dat ik het boek toch nog in mijn collectie heb.


Een boek waar ik helemaal niet over getwijfeld heb is dit nieuwe boek van Dendennis. Het andere boek dat ik heb van hem is Kawaii haken. Daaruit heb ik 2 patronen gehaakt en naast het feit dat het erg leuke en originele ontwerpen zijn (mijn kinderen vinden ze stuk voor stuk "supercute") zijn de beschrijvingen ook erg helder en prettig om mee te werken. Ik ben natuurlijk helemaal niet zo gevorderd in het haken van amigurumi maar hiermee kon ik als beginner op amigurumi-gebied goed uit de voeten.

Ook dit boek staat weer vol gave projecten, ook wel dingen die mij wat moeilijker cq. bewerkelijker lijken maar ik hou wel van een beetje uitdaging. 
Ik denk dat ik met deze boeken, samen met het boek dat ik vorige maand al kocht, de winter wel door kom. M'n boekenpotje is voorlopig, ik denk zeker tot de Handwerkbeurs in februari, weer even leeg, ik moet tenslotte ook nog wat overhouden om nieuwe stofjes voor het komende seizoen in te slaan :-) En anders is er altijd nog de bieb....

Ik ga maar snel verder met Vosje Victor, dan kan ik daarna met een nieuwe amigurumi beginnen (ik ken mezelf.....als ik nu iets anders begin dan blijft Victor liggen)
En ik bedacht me dat ik nog een sjaal van Fenna wil haken als kado voor iemand.....ik ga aan de slag, fijn weekend nog!

4 opmerkingen:

Gerlily zei

Leuk he, nieuwe boeken. Hier ploften 2 andere haakboekjes op de mat vandaag. En ik ben al begonnen .... Fijn weekend en haak ze.

marmarel zei

Wat een leuke boeken! Mijn verjaardag komt er nog aan, ik heb er ook een aantal op mijn verlanglijstje staan.
Groetjes, Marijke

Dreamstuff zei

zeer herkenbaar, ben ook blij met de twee boeken, heb er al veel uit gemaakt.

Nina Hobbysite zei

O, er zijn zoveel leuke dingen om te maken. Mijn nog te willen maken lijst is zo lang. En er zijn zoveel leuke boeken.