zaterdag 15 oktober 2011

Sneeuwpoppetjes

Vanmiddag hebben Sara en ik gezellig samen geknutseld. Ik had al bedacht om dit jaar op tijd te beginnen om wat leuke kerstdecoraties te maken en toen ik vanochtend deze "In the Hoop" borduurpatronen tegenkwam bij Ginihouse3 was de beslissing snel genomen..........
Patroontjes besteld, spullen klaargezet, kopje koffie erbij en aan de slag. Sara was vooral aan het wachten op het moment dat ze mocht beginnen met het vullen van de poppetjes. Dat was al snel want de borduurtijd van deze patroontjes is niet lang en er zitten ook weinig kleurwissels in. Kortom, dit was voor ons de ideale zaterdagmiddagknutsel, waarbij we alleen maar meer ideeën hebben gekregen voor het maken van kerstdecoraties. De Tilda kerstboeken heb ik ook maar eens uit de kast gehaald en als het aan Sara ligt gaan we geloof ik alles uit die boeken maken want ze vindt het allemaal even mooi. Er zullen de komende tijd dus nog wel meer van dit soort decoratie's voorbij komen op mijn blog. Vorig jaar is het er een beetje bij in geschoten om zelf iets te maken voor de kerst, maar dat gaan we dit jaar anders doen ;-)

Weet iemand trouwens hoe ik het handigste van die blosjes op de wangen kan maken bij dit soort poppetjes? Je ziet dat ook wel bij de Tilda poppen en dat geeft het net even dat beetje extra vind ik.....Ben benieuwd :-)

7 opmerkingen:

Zita zei

Superleuk zeg! Ik zou zeggen: Laat de kerst maar komen!

Diana, zei

Wat een schatjes! En gezellig om te doen met je dochter. Met wangenrood kun je wangetjes maken. Is gewoon een soort blokje waskrijt. Zie: http://www.poppendroom.nl/winkel/index.php?main_page=product_info&products_id=408

Groetjes Diana

Nicole Claudia zei

Wat leuk om dat samen te maken. Wel heel leuk dat ze het gehele boek van Tilda wel wil maken!! Bij Tilda verkopen ze ook "Paint faces" dat is een setje met vijf spulletjes om een gezichtje te maken zoals ze dat op hun poppen doen.

Dit is de link in Denemarken zelf http://www.marienhoff.dk/index.php?pid=1660. Dan kan je zien hoe het eruit ziet.

Groetjes, Collie

Mirella zei

Geweldig zijn ze, misschien ga ik ze ook wel bestellen (patroon) ;-)
De wangen maak ik zelf altijd rood met de speciale Tilda gezichts set, maar je kan het ook wel met rouge doen (beste is dan die soort creme rouge, geen poeder zeg maar.)

Ik heb deze:
http://www.bordurama.nl/product_info.php?cPath=201_202&products_id=1803&osCsid=df02197f1ef9026952dceb429dd6f3b0

Hennie zei

Mooie sneeuwpopjes! Zelf maak ik de wangetjes altijd met een rood kleurpotlood, gewoon zachtjes wrijven totdat je de juiste kleur hebt.
Fijne week!
Groet, Hennie

Jeannette zei

Die zijn schattig! En leuk idee om het samen te doen!

Groetjes Jeannette

Anoniem zei

Gezellig hè, zo samen met je dochter! Wat een goed idee om bijtijds te beginnen; dat ga ik ook doen! Vorig jaar was ik véél te laat; dan wordt het haastwerk zonder dat je er nog plezier aan beleeft; da's jammer.;-)
Over 't rood; er zijn inderdaad speciale gezichtspotloden, maar met een rood kleurpotlood van de kinderen gaat 't ook!