maandag 31 oktober 2011

Vanaf vandaag........

........wordt er denk ik in huize F. nog meer gebakken dan dat tot nu toe het geval was. Ik ben namelijk superblij met mijn nieuwste aanwinst: een kneed-en roermachine van Bomann. Deze stond al heel lang op mijn lijstje, het werkt een stuk makkelijker dan een handmixer, helemaal met een kleine dreumes om je heen ;-)
Ik heb al bijna 8 jaar een broodbakmachine van Bomann en die bevalt nog steeds prima, dus ik heb wel vertrouwen in dit merk.
We bakken heel wat broodjes maar die gaan met opgroeiende kinderen steeds sneller op, 1 brood uit de broodbakmachine is nauwelijks genoeg voor 1 ontbijt of lunch. Het mooie van deze machine is dat er 2 kilo ingrediënten gekneed kan worden, meer dan genoeg voor 2 broden dus, die ik dan gewoon in de oven bak. En dan heb ik het nog niet eens over cakebeslag...........Ik ga 'm maar eens goed uitproberen de komende tijd :-)

8 opmerkingen:

Mama C zei

Gefeliciteerd met je aankoop! Als je hier meer deeg tegelijk kunt maken, gaat het bakken sneller en heb je meer tijd voor de naaimachine... ;-)

Groetjes mama C

Marieke zei

Oh wat een geweldig ding, veel mix en bakplezier!

Cindy zei

Super ding! MMhhhh wat zal het bij jullie lekker smullen worden de aankomende tijd!
Veel uitprobeer plezier ermee!

Sabine zei

die lijkt me inderdaad heel praktisch in een groter gezin. En zoals je schrijft, een brood is al snel op, hé. Ook bij ons blijft er niks meer over van een brood na het ontbijt :-)

Heel veel bakgenot met je nieuwe machine!

Sabine

Margreeth zei

SUPER!! Ik heb zelf een Kitchenaid, echt superhandig. Bak jij brood in de oven in speciale broodblikken, of gewoon los op de bakplaat?

Zaanse Zolder zei

mooooooooooooi !

Mariette zei

@Margreeth: de Kitchenaid is prachtig. Ik bak meestal los op de plaat, en soms ook wel in cakeblikken ;-) Speciale broodblikken heb ik niet.

Stoffenjunkie zei

GAAAAAAF, zit er zelf ok naar te kijken (en manlief hints voor de kerst te geven). Doe het zelf nu nog met een retro Tefal (of was het nu Phillips) handmixer die de laatste tijd steeds vreemdere geluiden laat horen.

Niet zo gek, meen te herinneren dat mijn moeder hem voor haar trouwen kreeg.

Veel plezier met je kneedmachine!!