zaterdag 31 maart 2012

........en dit is deel 2......
......vandaag de rechterkant van de kast. Ik vind het zelf wel leuk om later terug te zien hoe de stoffenvoorraad erbij lag op een bepaald moment. Zo'n 1 keer per jaar maak ik daarom foto's. Het zou best wel eens kunnen zijn dat ik het stoffenspektakel in Heerenveen volgende week maar over ga slaan ;-)
Sommige stoffen die ik koop verwerk ik snel, andere blijven langer in de kast liggen en weer andere heb ik zeker al meer dan 10 jaar in huis. Ik ben er nog steeds blij mee, het is handig met combineren, vooral omdat ik altijd een stukje moet rijden om naar een stoffenwinkel of markt te gaan. Al zul je natuurlijk altijd zien dat ik iets specifieks nodig heb wat er niet bij ligt........of waar ik niet genoeg van heb voor hetgeen ik in gedachten heb.
Vooral voor Sara heb ik veel lapjes van 50 tot 75 cm liggen uit de tijd dat ze nog kleiner was, maar daar moet ik dan maar een creatieve oplossing voor vinden om daar iets van te maken. Nu koop ik toch minimaal wel lappen van anderhalve meter, tenzij ik echt weet wat ik ervan wil gaan maken en ik daarvoor minder nodig ben.
Strikte UWYH (= Use what you have) werkte in het verleden niet echt voor mij, maar ik probeer nu wel meer te kijken naar de lappen die ik in de kast heb liggen en daar een patroon bij te zoeken, dan andersom.
Deel 3 volgt nog, want ik ben er nog niet met deze twee kasten...

4 opmerkingen:

Yenna zei

Hoi Mariette, wat een hoop mooie stoffen! Ben jaloers :-) Leuk blog heb je, ik kom hier zeker vaker kijken! Groetjes, Yenna

Cindy zei

Wouw wat een gave lapjesvoorraad heb jij! Ben best wel jaloers :)

julia zei

ik dacht dat ik alleen was met mijn lapjes van 10 jaar terug,ik ben nu een trico vest aan het maken.het lapje komt nog uit de guldentijd

Zaanse Zolder zei

Als ik jouw voorraad zie... weet ik dat het bij mij wel meevalt haha! Al gebruik je ze niet allemaal, het is gewoon al mooi om naar te kijken!