donderdag 11 oktober 2012

Koekjes bakken


Nou ja, koekjes........het zijn flinke koeken geworden en dat was ook wel een beetje de bedoeling. Ik weet niet hoe het bij jullie in huis gaat maar hier zijn de sultana's, evergreens, milkbreaks en allerlei andere koeken niet aan te slepen. Ze gaan mee naar school (niet elke dag hoor, ik wissel af met fruit/krentenbollen/ontbijtkoek) naar werk, worden na de sport gegeten........Ik doe zoveel mogelijk de boodschappen voor de hele week in een keer en vaak halen deze pakken koeken de volgende week niet.
Dat moet anders en dus ga ik vaker zelf koek bakken heb ik me voorgenomen. Vandaag heb ik twee varianten geprobeerd, eentje met rozijnen en havermout en een met stukjes witte chocola. Het deeg is een simpel koekjesdeeg op basis van bloem en margarine, ik wil me er nog wel in gaan verdiepen of er misschien wat gezondere alternatieven mogelijk zijn. Vanavond eerst deze maar eens proeven, want ze zullen bij de koffie ook vast wel lekker zijn ;-))

5 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Heel herkenbaar, zo heb je koekjes en zo zijn ze weer op! Ik geef tegenwoordig (naast fruit en ontbijtkoek), gewoon koekjes van de rol mee naar school, van die country-koekjes (volkoren haver-tarwe koekjes), die hebben ze bij AH en ook bij Aldi, spotgoedkoop en hetzelfde als de dure time-out koeken die per 2 verpakt zijn. Volgens mij kun je die ook prima zelf maken (geen idee hoe maar okee). Jouw koeken zien er lekker uit in ieder geval!

jojzy zei

Toen Julia naar school ging, heb ik voor haar een pakketje kleine bakjes gekocht bij de xenos. Hierin gaat iedere dag iets anders mee, slechts 1 keer per week 1 liga. Schrok ervan dat de voedingswaarde van een pakje sultana gelijk staat aan een volledige maaltijd. De rest van de week vullen we het bakje met creamcrackers, fruit, stuk paprika, plakje worst, soepstengel, rijstewafel, snoeptomaatjes, komkommer.... We maken er echt een sport van om elke dag iets nieuws te verzinnen en Julia heeft daar ook lol in. De pakken koek gaan hier dus niet zo hard....

Grtz Joyce

Vlijtige Lies zei

Ja zo heb je kast vol en zo grijp je weer mis,een gezonde situatie.Behalve als het koeken zijn die ze niet lekker vinden;) Maar deze koeken zien er wel heel erg lekker uit zeg...mmm er gaat niets boven zelf gemaakt! Ik denk dat je morgen weer aan de slag moet!! Fijne avond.

Ria's Creaties zei

Je zelf gebakken koeken,zien er heerlijk uit.
Geniet ervan bij de koffie of voor school.Krijg gelijk ook zin om iets lekkers te gaan maken.Groetjes ria.

MamaPlus zei

Die zelfgemaakte koekjes zien er over-heerlijk uit! Jammie! En witte chocolade, dat is mijn favoriet!

Leuke blog trouwens, ga je zeker en vast volgen en kom hier nog eens piepen!

Prettig weekend!