woensdag 24 juni 2015

Het zat er altijd al in....


 ....ik kijk zelf niet zo heel vaak in oude foto-albums, vaak zijn het m'n kinderen die erom vragen of ik samen met ze wil kijken.

Gisteren gingen we er voor zitten en ik kwam twee toch wel heel leuke foto's tegen van mezelf.
De bovenste foto komt uit 1981, ik was toen negen jaar. En aan het breien, ik weet niet wat het uiteindelijk is geworden, maar ik kan me van vroeger herinneren dat ik vaak portemonneetjes cq. kleine tasjes maakte. Een rechte lange lap en dan vouwen, de zijkanten dichtnaaien en het klepje vastzetten met een knoop.En dan dit bordurende meisje....ik was vijf jaar. Dit was 1977 en ik was op vakantie op Terschelling. De eerste foto is trouwens op Ameland gemaakt, de Waddeneilanden waren duidelijk favoriet :-)

Ik was me niet bewust van het bestaan van deze foto's, maar het blijkt toch wel dat ik altijd al graag aan het handwerken was. Nu is dat ook een hele tijd afwezig geweest hoor, zo van m'n late tienerjaren tot de zwangerschap van m'n oudste denk ik zo. Toen was ik veel te druk met andere dingen. Evengoed toch erg grappig om dit terug te zien en te leuk om niet te delen....

6 opmerkingen:

Lize zei

Leuk om dat weer te zien. Jong geleerd...lieve foto,s trouwens. En je dochter, heeft die de genen van haar moeder?

Marguerite zei

Leuk he! die oude foto's.
Heb er helaas niet zo veel van mezelf.
Maar deze van jou zijn echt heel gaaf.

marmarel zei

Wat een leuke foto's!! Ik was als kind ook altijd bezig en bij mij is het gebleven, ook toen je een tijd lang nergens patronen kon krijgen. Toen werd het knutselen en sieraden maken een hype (waar ik mij ook vol overgave in stortte) en tenslotte kwam het handwerken weer terug.
Kreeg jij ook handwerken op school? Het was eigenlijk het enige vak dat ik echt leuk vond. ;-)
Groetjes, Marijke

huis tjokvol zei

leuk he om dat dan terug te zien,leuke foto,s hoor

Zaanse Zolder zei

Zo leuk!

Mama Deborah zei

Wat leuk die foto's