zondag 7 juni 2015

Nog even terugkomen op....


...de tijdschriften die ik hier liet zien. Ik kreeg vragen of ik er wat meer over kon schrijven, of het wat was etc. Ik zal het wel to the point houden.

Nou, hier komtie:

Simply breien:
 Zoals ik al schreef, deze koop ik altijd (alleen de tweemaandelijkse, niet de specials) Ik vind het een aardig blad met veel verschillende patronen voor kinderen, volwassenen en deco voor in huis. Kleurige vormgeving. En vooral ook interessante achtergrondartikels over garens, winkels etc. Zo ook deze keer, voldeed dus aan mijn verwachtingen.
Ik brei veel te weinig maar heb altijd het plan (ahum) om dit meer te gaan doen en dan heb ik een leuke voorraad patronen om uit te kiezen (alhoewel er ook zoveel online te vinden is)

Mollie Makes:
Hier krijg ik eigenlijk gelijk een heleboel inspiratie van. Heerlijk om lekker door te bladeren. Veel handleidingen voor diverse technieken met duidelijke foto's, maar ook veel om te lezen.
Het stijltje spreekt me aan, veel kleur. Misschien omdat het zo lang geleden is dat ik het blad gelezen heb dat ik het zo leuk vind deze keer. De plantenhangers springen er voor mij uit omdat iets is wat ik ook wel echt zou willen maken op korte termijn. Dus ook hier ben ik niet teleurgesteld, integendeel!

Simply naaien:
Uit dezelfde koker als Simply breien en Simply haken. Deze zal ik niet snel nog een keer kopen denk ik. Het is denk ik meer op beginners gericht. Daarbij komt dat de projecten me over het algemeen niet echt aanspreken, maar dat is echt persoonlijk. Een dingetje vind ik wel erg leuk en dat is een eenvoudig dubbel sjaaltje van reststukjes stof, die komt wel op het lijstje. Maar daar zou ik het blad niet speciaal voor gekocht hebben. Pluspunt is wel dat overal duidelijke beschrijvingen bij staan met veel foto's. Absoluut de moeite waard als je nog niet zo heel lang met de naaimachine bezig bent. Ook hier weer wat achtergrondartikelen: "Welke naaimachine koop ik?", "Hoe werkt een naaimachine?" en "Alles over centimeters" bijvoorbeeld. Blad ziet er goed uit, prima vormgeving, maar niet voor mij. Ik schuif 'm door naar m'n dochter die het leuk vindt om af en toe wat te proberen met de naaimachine. Ik denk dat dit tijdschrift ook echt wel door de jongere naaisters opgepikt gaat worden, het ziet er wel hip uit. Maar geef mij maar La Maison Victor als ik iets moet noemen...

Tot zover! Ik hoop de aankomende week weer zelf iets creatiefs te gaan doen, wordt vervolgd.....

4 opmerkingen:

MaMarieke zei

Dank je!

Gera zei

Dankjewel, ik had al zo'n vermoeden over de Simply Naaien. Maar dit is niks voor mij dus.

Linsey Elise zei

Leuk dat je hier nog een stukje over geschreven hebt. Ik denk dat ik ga kijken of Mollie Makes nog te koop is. Dan bewaar ik em tot de vakantie. Want dan kom ik wel toe aan lezen.
Bedankt.

My little ✂ cottage zei

leuke stukje!