maandag 22 juni 2015

Silhouette Cameo 2


Eind vorig jaar schreef ik al dat een Silhouette Cameo me wel wat leek maar dat ik nog twijfelde over de aanschaf. Nou heb ik afgelopen najaar natuurlijk ook m'n naaimachine ingeruild dus ik moest er zowiezo wel even mee wachten tot er genoeg centjes voor waren. Zo had ik mooi de tijd om me in te lezen in het fenomeen Cameo en in het voorjaar heb ik al af en toe wat materialen op de kop getikt, zoals verschillende folie's.

Nu was het dan toch zover en sinds anderhalve week staat het apparaat op m'n tafel. Het kwam op een mooi moment want meester-en juffendag stond op het programma en daar kon ik zo wat leuke kadootjes voor maken.

De eerste avond heb ik besteed aan het bekijken van de bijbehorende software en het besteden van het tegoed in de store wat bij aankoop van de machine wordt meegeleverd. En toen kon het beginnen....

Bij de A..... kocht ik houten dienblaadjes en een aantal waxinelichthoudertjes. Deze heb ik beplakt met vinyl. Een zeehondje voor de kleuterjuffen omdat de groep van Oliver daarnaar genoemd is. En de waxinelichthoudertjes met een tekst die ik via facebook vond.

  
 
  
 Voor de gvo-juf....

 

 De juffen van Sara en Oliver kregen alledrie een dienblaadje met een lichtje en een pakje thee.

 Ingepakt.....


Kadootje voor een vriendinnetje van Sara (patroontje uit de Silhouette store, net als de zeehondjes en de auto)


Dit was het eerste probeersel en hebben we op een speelgoedbak geplakt...

Tot nu toe heb ik alleen nog met vinyl gewerkt. Maar binnenkort wil ik me eens gaan wagen aan flexfolie, daarvan heb ik al verschillende kleurtjes in huis. En omdat ik het graag in een keer goed wilde doen, en her en der wat las over het gemak van zo'n apparaat, heb ik ook een hittepers erbij gekocht. Want het is toch wel in eerste instantie m'n bedoeling om de Cameo te combineren met het kleding maken (wat toch echt wel weer een keer op gang zal komen hoop ik). Ook met papier zie ik leuke mogelijkheden en laat ik nou nog zoveel papier hebben liggen van m'n vroegere scraphobby.....

Wat overigens wel grappig is, is dat ik ooit, ik denk rond 2007, serieus op het punt heb gestaan om een Cricut te kopen. Een snijmachine die veel gebruikt werd bij het scrappen maar die werkte met cartridges. Niks geen patroontjes downloaden dus.....Toendertijd las ik ook al over het bestaan van de Silhouette en dat die toch wel veel voordelen zou hebben t.o.v. de Cricut doordat deze niet met cartridges werkte, dat was een voorloper van de Cameo. Ik begon zo te twijfelen maar dat bleek even later niet meer nodig want ik stortte me meer dan ooit op het kleding maken met een dochter die toen net naar de kleuterschool ging. Het scrappen is toen helemaal naar de achtergrond verdwenen. Wel leuk, dat ik nu alsnog een snijmachine heb, maar een met mogelijkheden waar ik toen alleen maar van kon dromen....

Maar ik heb de Cameo voor nu even aan de kant gezet, eerst moet ik nog even verder met m'n opruimklus op zolder, want de zomervakantie nadert nu wel heel snel :-)

13 opmerkingen:

Lianne zei

Wat leuk, veel succes er mee.
Ik zit er ook over te denken en te twijfelen. Niet vanwege de prijs want dat valt wel mee maar of ik er gebruik van zal maken.
Tekstborden etc. is niet mijn ding. Ik zou hem alleen gebruiken voor kleding en dat is het nu net. Je kan toch ook niet op ieder shirt iets zetten en ik naai alleen maar voor mezelf. Dus nog even twijfelen.
Groetjes,
Lianne

Karin zei

Goed gelukt allemaal mijn handen jeuken als ik dit zie 😆

huis tjokvol zei

ooo wauwie wat is dit mooi allemaal.

Gerlily zei

Super leuk zeg. Ik ga je bevindingen volgen. Veel succes ermee.

marmarel zei

Wat leuk dat je 'm alsnog hebt. En ook helemaal aan jou besteed zo te zien!!
Groetjes, Marijke

Mama Deborah zei

Wat leuk

Linsey Elise zei

Gaaf zeg. Veel plezier ermee.

Lize zei

Wat leuk, je hebt al mooie dingen gemaakt, ideaal voor juffencadeautjes.
Grappig hoe hobby's verschuiven, verdwijnen en weer terugkomen he? Zo had ik gedacht nooit met naaien te stoppen. En nu staat de machine mss 1 x in de 4 maanden op tafe:-S

Brocante hobbykamer zei

Leuk gedaan zo!

Danielle zei

Wat leuk dat jij hem ook hebt aangeschaft. En jij bent eerst met vinyl begonnen, dat heb ik van de week pas voor het eerst gedaan (ook juffen en meestercadeautjes) Ik ben begonnen met flex op textiel. Dat gaat jou ook vast en zeker lukken! Ik ben benieuwd naar je volgende creaties, dit ziet er allemaal al super uit.

Margriet Post- Baarssen zei

De laatste tijd kom ik hem overal tegen. Toch eens op zoek gaan of iemand in de buurt hem ook heeft. Zou hem graag in het echt willen zien en grote hobbywinkels zijn hier niet.
Ik zag op Youtube dat je er ook stencils mee kunt maken. Lijkt me geweldig. En goed te gebruiken bij het scrappen.
Vallen de prijzen van de folie's e.d. een beetje mee?

Niekje81 zei

mag ik vragen hoe je die thee mokken hebt gemaakt? ? ik wil er ook zo graag 1 maken voor mije dochtertje der juf!! ik hoop dat je me wilt antwoorden! ik zoek me namelijk al eeen tijdje rot hierna!! en ben echt een beginner!!! alvast vriendelijk bedankt.

met vriendelijke groet,
Angelique Koene

Mariette zei

Hoi Angelique, dat zijn geen mokken hoor, misschien komt dat zo over op de foto maar het zijn waxinelichtjes-houders. Die heb ik vorig jaar bij A..... gekocht en beplakt met vinyl. Dat was een van de eerste dingen die ik maakte en het was echt niet moeilijk. Vinyl uitsnijden en met behulp van transferfolie overbrengen op de houdertjes. Succes ermee!