zondag 11 december 2016

December-to-do-lijstje: 1e drie afgestreept


Ik kan de eerste drie dingen van m'n lijstje afstrepen (zie links op m'n blog of vorige blogpost), als eerste heb ik een oud Ikea tafeltje opgeknapt voor Oliver's kamer. Het wordt gebruikt als nachtkastje. Op de foto hieronder kun je zien hoe deze er eerst uitzag. Ik heb het geverfd met de decoverf van de Action, kleur "sugar", 3 lagen. De strepen heb ik er eerst opgetekend en toen ingekleurd met zwarte acrylverf. Daarna nog 3 lagen Deco varnish. Ik ben inmiddels wel fan van deze verf, ik heb het voor meerdere dingen gebruikt afgelopen jaar. Het droogt ook lekker snel, dat vind ik wel een voordeel. De strepen heb ik afgekeken van een canvas die ik eerder maakte.
 

 ...Guus is altijd nieuwsgierig :-)


Wederom een oud Ikea meubelstuk, kledingkast Robin. Deze kast is minstens 10 jaar oud en doordat er al eens bloemen van plakplastic opgeplakt hadden gezeten en er wat verkleuringen te zien waren was deze wel toe aan een verfbeurt. Ook weer gegrepen naar de decoverf, zelfde kleur als het nachtkastje. Deze kast had aan twee laagjes genoeg, daarna afgelakt met de varnish. Vervolgens heb ik de kast beplakt met panterpootjes gesneden uit donkerbruin glansvinyl, een bestandje uit de Silhouette store. Zo langzamerhand wordt het wel wat met de safari-kamer van Oliver...nog een paar dingetjes voor aan de muur of iets van stickers op de muur, daar moet ik nog even naar kijken. En dan nog kussens en beddengoed. Voor de kussens heb ik al wel materiaal in huis dus die staan nog op het lijstje van 2016.


Tenslotte nog een heel makkelijk klusje namelijk het slopen van m'n mix 'n match cal deken....maar wel iets wat ik even gedaan wilde hebben zodat de bolletjes weer gebruikt kunnen worden voor een nieuw plan (nee, geen deken-cal's voorlopig voor mij, daar ben ik even klaar mee)

En dan viel gisteren de Knip januari 2017 op de mat en wat is die geweldig zeg! Ik zeg 't niet heel snel maar dit is echt een topnummer, leuke patronen en soms net even anders dan anders. De jas, de blauwe jurk, de top met de watervalhals, heel mooi allemaal. En eindelijk weer eens een herenpatroon....Dan begint 't wel te kriebelen om in de lappenkast te duiken en een naaiproject uit te kiezen...maar dat bewaar ik tot 2017. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik toch weer abonnement op de Knip heb genomen, nu hopen dat er meer van die goede edities verschijnen in 2017, want dat vind ik nog wel eens wisselend.

Nog twee weken school voor de kerstvakantie begint, wat kijk ik daar naar uit, ik hoop dat ik tussen de drukte door nog wat zaken af kan ronden...dat zal ik dan wel weer hier laten zien. Fijne week!

7 opmerkingen:

Gerlily zei

Erg leuk geworden. En wat een voldoening als je weer wat af kunt strepen. Heb ook weer een abonnement op de Knip. Ik vind hem ook leuk. Geniet er echt weer van om hem in de bus te krijgen. Fijne week.

Mama C zei

Hoi Mariëtte,
Jij bent lekker bezig met je lijstje! Leuk om de kamer zo steeds meer af te krijgen.
Hier ook nog een paar dingen op mijn lijstje, vooral een paar ufo's op naaigebied.
Maar steeds een zieke tussendoor schiet niet erg op. De jongste nu ook weer een dag thuis en dan doe ik toch niet zoveel....
Maar dat geeft niet, hoor! Een ziek meisje heeft voorrang !!
Bedacht mij gister om Mbv de cameo bedankjes te maken voor ons 12,5 jarige trouwdag. Ik hoef er maar zes te maken maar nog even brainstormen wat het wordt ... mocht je tips hebben, dan hou ik mij aanbevolen!
Succes met de rest van je lijstje!
Groetjes

Neeltje zei

Mooie projecten heb je gemaakt. Ook hier zal de knip vanaf februari weer op de mat vallen. Ben benieuwd naar je volgende projecten.

Mariette zei

Gelijk heb je, zieken gaan altijd voor. Beterschap voor je meisje...glazen waxinelichtjes houder met tekst erop? En dan leuk inpakken in folie...of van die kartonnen doosjes voor merci of ferrero chocola? Zo'n houten mini-traytje met tekst en dan vullen met lekkers en inpakken. Noem maar wat hoor, hihi :-) Een rondje bij action doet wonderen voor de inspiratie, veel leuke dingetjes om te beplakken. Succes ermee!

Marguerite zei

Ook ik ben verslaafd aan die verf.
Ziet er weer leuk uit allemaal.

huis tjokvol zei

Heel erg leuk gemaakt

Vlijtige Lies zei

Je bent goed bezig. Ik dacht serieus dat het een stof was op het bankje/bijzettafeltje.Lekkere verf van de Acti*n.Ik gebruik het ook regelmatig.Succes met je volgende plannen. Groet