zaterdag 31 december 2016

Collage nr.4.....haakwerk + vooruitblik 2017


En de laatste collage, ditmaal van alle haak affo's. Veel zijn het er niet, er liggen nog 2 knuffels die half af zijn en nog een deken in wording. Daar ga ik volgend jaar mee verder. Hieronder nog een colsjaal die ik afgelopen week heb gemaakt. Het garen is Refla van Wibra. Gehaakt op haaknaald 10, omdat ik een losse steek wilde. Het garen is reflecterend, ik heb het geprobeerd te laten zien met een foto met flits, het geeft een leuk effect in het donker.Nog even wat getallen over garenaankopen en verbruik:
de voorraad bollen is aardig gegroeid: plus 60 bollen (ik loop voortaan maar met een grote boog om de wolafdeling van de winkels heen ;-)
19 bollen verbruikt (ook aantal in de deken WIP)
24 van de 60 gekochte bolletjes zijn bestemd voor een nieuwe deken, geen cal en zoals ik er nu over denk ook geen strepen, maar over het hoe en wat volgend jaar ongetwijfeld meer. Het zijn wel kleuren waar ik helemaal verliefd op ben, en andere tinten dan waar ik tot nu toe dekens mee gehaakt heb, maak ik jullie al nieuwsgierig? :-)

Van m'n decemberlijstje blijven dus een paar dingen over voor het volgende jaar maar toch kon ik 7 van de 12 afstrepen, ben wel tevreden. 

 

Nog even alles op een rijtje....

Plannen voor 2017:
-produktie naaimachine omhoog, streven is 30 stuks
-stoffenvoorraad kritisch bekijken en lijstje van mogelijke patronen maken aan de hand van de lappen in de kast
-komend jaar wel een keer naar een spektakel of beurs, in tegenstelling tot 2016, met als doel wat stoffen voor mezelf te kopen, maar wel met duidelijk plan
-UWYH voor wat betreft garen/wol, ik wil geen grotere voorraad dan ik nu heb
-niet teveel projecten tegelijk beginnen, max. 2 dekens onder handen plus 1 haakwerkje, 1 breiwerk en een borduurwerk
-wat dingen veranderen in de woonkamer, niet alles tegelijk maar hoekje voor hoekje, zal wel laat voorjaar worden als ik daarmee ga beginnen
-en verder gewoon lekker doorfreubelen en bloggen daarover...zoals ik dat in 2016 ook deed.
-en iets anders, ik ben me aan het verdiepen in gezondere voeding, kook al wel veel zonder zakjes en pakjes, bijvoorbeeld in de slowcooker, maar daar is zeker nog ruimte voor verbetering..bakken zonder suiker bijvoorbeeld, dat wil ik vaker proberen. En als ik daar iets zinnigs over te melden heb komt dat misschien ook wel eens voorbij op m'n blog

Bedankt allemaal voor jullie inspiratie, online gezelligheid en alle leuke reacties die ik heb gekregen in het afgelopen jaar.
Tot ziens in het nieuwe jaar! Een hele fijne jaarwisseling toegewenst!

6 opmerkingen:

corina zei

Dat zijn hele mooie creaties die je hebt gehaakt doe het je niet na.
Ben inderdaad wel nieuwsgierig naar je nieuwe haak project.
Netjes gedaan 7 van de 12 hoor.

Je lijstje voor 2017 ziet er mooi uit komt vast goed.

Blijf je zeker volgen in het nieuwenjaar, jullie ook een hele fijne jaarwisseling en een mooi en creatief 2017

Nina Hobbysite zei

Mooie plannen. Fijne jaarwisseling!

Gerlily zei

Erg leuke col. Snap je helemaal voor wat betreft wol. Vandaag een winkel zo maar voorbij gelopen. Dat blijft een uitdaging. Tot blogs in het nieuwe jaar. Een creatief 2017!

Thea zei

Ik zou zeggen, ga zo door!! We hebben weer een heel nieuw jaar voor ons. Wat kunnen we nog veel gaan maken!
Ik heb er zin in, jij ook?

Ik wens je een geweldig 2017 toe!!

Groetjes Thea♥

marmarel zei

Ik durf niet eens m'n aantal bollen te tellen. UWYH spreekt mij wel aan. Leuk om jouw voornemens te lezen en mooi dat je zoveel kon afstrepen. Dat werkt vast stimulerend.
Groetjes, Marijke

marmarel zei

Mooie col is het geworden!