vrijdag 11 mei 2018

Over stofjes....


Ik wilde even wachten met het maken van deze blogpost tot ik naar de stoffenbeurs (gisteren in Lelystad) was geweest. Dan zou ik al m'n nieuwe lapjes in een keer kunnen laten zien. Alleen kwam ik gisteren zonder lappen thuis. Dat is me nog nooit eerder gebeurd....bij het afgelopen stoffenspektakel had ik ook al zo'n magere buit van slechts 1 lap.
Er was gewoon niets naar m'n smaak, of als ik iets aardigs zag vond ik de stof te duur. Of ik had al soortgelijk thuis liggen. Het moet wel echt heel speciale stof zijn wil ik 13,95 per meter betalen. Dan moet ik er of iets van kunnen maken wat heel lang meegaat (denk aan een jas ofzo)....of ik moet de print echt geweldig vinden. Er was wel veel goedkopere stof te koop maar niet waar ik iets mee kan.
Gelukkig heb ik nog wel het garen en het elastiek kunnen scoren wat ik hard nodig had.

Toch kan ik wel nieuwe stofjes laten zien, deze bestelde ik een paar weken geleden online. Het gevaar van een stoffenwinkel op facebook volgen is dat je het gelijk ziet als er nieuwe stoffen binnen zijn ;-)
Zo was dat ook het geval met de lappen peachskin op de foto hierboven. Ik vind de printjes zo leuk (en de prijzen waren dat zeker ook).
Erbij en ook op de foto nog een lap satijn (helemaal onderaan), voile (2e van onderen) en een lap met kant (precies in het midden). Superblij ben ik met de kwaliteit van deze stoffen.


Hierboven nog de inhoud van een verrassingspakket dat ik tegelijkertijd bestelde.
Meestal zijn die snel uitverkocht maar nu had ik voor het eerst eens geluk. En ook die vind ik heel geslaagd. Toevallig helemaal mijn kleuren. Er zat onder andere in: canvas, punta di roma, donkergrijze fleece, 2 zwarte bewerkte breistoffen, tricot. Als topper een katoentje met Efteling print. Die zou ik niet snel zelf kopen maar het is een erg leuke stof om op deze manier te krijgen. Ik zag er gelijk al wat in.
Nu heb ik voor de komende maanden een koopstop ingelast voor wat betreft lappen stof ;-)


Maar eerst ga ik met deze oudere katoentjes aan de slag. Of een deel ervan, moet nog even kijken hoe het uitkomt. Deze liggen al jaren in m'n kast en nu komen ze goed van pas voor iets wat ik m'n hoofd heb. Wordt wederom vervolgd....

Alvast een fijn weekend toegewenst! Ik moet nog even wennen aan het idee dat het normale leven a.s. maandag weer begint, de meivakantie is weer veel te snel voorbij gegaan.....

6 opmerkingen:

Gerlily zei

Wat een mooie stapel. Heel benieuwd wat het allemaal gaat worden. Fijn weekend.

marmarel zei

Heerlijk, al die stofjes! Ik zit er ook weer regelmatig tussen, nu ik weer met poppenkleertjes aan de slag ga. Al ben ik eerst nog bezig met naaiklusjes wegwerken. Eerst wat moet en dan wat mag ;-) Het roze stippelstofje op de onderste foto heb ik ook, die is inderdaad al wat jaartjes oud.
Groetjes, Marijke

Marie zei

Ik kwam met een stofje thuis en een Lap waarvan ik zakjes ga naaien om groente in te doen als ik boodschappen ga doen. Hoef ik geen plastic zaken meer te gebruiken.
Schoondochter kocht mooie zwarte stof voor een jurk en zwart rode kant plus nog een mooi donker rode stof, ook voor een jurk. Zoon kocht ook twee soorten stof voor een overhemd. We kunnen weer aan de slag😊.

Thuis bij Corrie zei

Je hoeft je voorlopig nog niet te vervelen. Ik ben benieuwd naar je volgende project.

corina zei

Oh dat zijn mooie lappen ben benieuwd hoor naar de creaties.

Nina Hobbysite zei

Prachtige stofjes. Veel plezier!