zondag 8 april 2018

2 x Harley top


Eenvoudig, snel, maar toch erg leuk om te maken. Vooral omdat het zo lang geleden is dat ik iets voor mezelf heb gemaakt en daarom ook maar gelijk in tweevoud. Op de foto hierboven uitgevoerd in een dunne Punta di Roma. Deze lap komt van de stapel die ik onlangs bij Driessen bestelde. Bij dit shirt heb ik de arm-en halsboordjes expres zichtbaar gelaten, bij de versie hieronder heb ik ze naar binnen geslagen en doorgestikt (zoals bij het patroon aangegeven)


Deze is gemaakt van een coupon die ik vorig jaar op het stoffenspektakel kocht. Het is een dunne tricot en het patroon kon net mooi uit de afmeting van de coupon.


Patroon komt uit deze XL special van La Maison Victor, maar het patroon heeft in een andere maatvoering ook in een reguliere editie van LMV gestaan (nr.1 van 2015).
Ik heb maat 48 gemaakt. 

Nu beslissen wat het volgende wordt, ik had nog even gewacht op de nieuwe Knip die gisteren kwam voor ik m'n schaar in de stof zou zetten. Alleen zag ik daar nog niet direct iets in staan wat ik zou willen maken dus grijp ik terug naar m'n stapeltje patroonbladen die ik laatst al apart heb gelegd.

Fijne zondag nog!

5 opmerkingen:

Gerlily zei

Leuk geworden. Fijn blad de LMV. Heb deze ook en al verschillende dingen uitgemaakt. Fijne zondag nog.

Nina Hobbysite zei

Mooie shirtjes van een leuke stof. Zou dat patroon ook is proberen.

Mama C zei

Yes, eindelijk heb je weer eens iets voor jezelf gemaakt!! Erg leuk en op naar het volgende kledingstuk! Enne bedankt voor de tip van het blad.

Tinneshobbyworld zei

Deze zijn weer heel leuk! Groetjes, Tinne

Vlijtige Lies zei

Wat zijn ze mooi. Ben wel benieuwd hoe ze staan op model ;) Ik vond de laatste Knip echt zo tegenvallen. Dat heb je weleens. De LMV vind ik een mooi maar ook fijn blad. Zo duidelijk allemaal. Al gaat de voorkeur voor mezelf uit naar de Ottobre. Die pasvorm is voor mij ok. Nou weer een te lang verhaal. Ik zie uit naar je volgende maaksel, en veel draagplezier met de bovenstaande shirtjes! Groet