vrijdag 28 september 2018

Fruitoogst


Al een tijdje heb ik niets over onze tuin geschreven. Nou was er tijdens die hele droge zomermaanden ook niet zo heel veel te melden. Met de aardbeien was het in die hitte snel afgelopen. We aten nog wel wat kersen en witte aalbessen uit de tuin, maar verder was het wachten op het moment dat de appels en peren geoogst konden worden.
En dat hebben we in de afgelopen weken gedaan...Eerst de peren, dat waren er meer dan ooit dit jaar. En vervolgens de appels, dat waren er juist veel minder dan andere jaren. Maar ze zijn wel erg lekker....Ik bakte verschillende cakes met appels en peren uit de tuin, lekker met kaneel, ook nog een variant zonder toegevoegde suiker (maar ik blijf het lastig vinden om echt lekkere baksels te maken zonder suiker).


 En tenslotte nog een foto van de border, vooral de witte vlijtige liesjes deden (en doen) het goed. Dit was maar 1 zo'n tray met 10 van die kleine perkplantjes....ze zijn zo groot geworden.

Nu wordt het helaas langzaam toch wel weer tijd om wat spullen in de achtertuin te gaan opruimen, de trampoline moet nog worden afgebroken en opgeslagen voor het komende voorjaar. Een deel van het tuinmeubilair wordt opgeruimd. Misschien alvast wat bolletjes planten. En dan eens kijken hoe lang de zomerbloeiers het nog volhouden....

Alvast een heel fijn weekend!

3 opmerkingen:

Thuis bij Corrie zei

Vreemd zeg dat het ene fruit zoveel meer oplevert dan het ander.
Maar je hebt er al wat lekkers van gemaakt zie ik wel.
Die vlijtig liesjes doen hun naam eer aan. Ik vind ze prachtig.
We gaan nu echt de herfst in.

Nina Hobbysite zei

Goede oogst van het fruit. Wij hadden vorig jaar heel veel en nu 3 appels. Maar wel veel lekkerder dan vorig jaar.

Sofie zei

Super, fruit zelf kunnen oogsten, hier wat rabarber, druiven, aardbeien geoogst en rode besjes, waar ik confituur mee maakte.
Groetjes Sofie