zaterdag 27 juni 2020

Boekenblogje #4Het is een goed moment voor een nieuw boekenblogje, want er zijn weer drie boeken uit. M'n leestempo ligt niet heel erg hoog, omdat er zoveel leuke dingen zijn om te doen, maar goed.....
De eerste twee boeken las ik wederom via de Kobo-app, daar schreef ik de vorige keer al over en dat bevalt me nog steeds goed. 

Het leuke vind ik dat je ook aanbevelingen krijgt in de app en het bovenstaande boek was daar een van. Ik las "Molly & het kattencafe" van Melissa Daley. Wat een lief en leuk geschreven boek is dit......geschreven vanuit het perspectief van de kat Molly. Haar lieve baasje moet naar een verzorgingstehuis en ze krijgt onderdak bij een huis waar ook honden zijn. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuw baasje en dat blijkt toch wel lastig. Ik vind het een aanrader voor iedereen die iets met katten heeft. Er is een vervolg op dit boek en die zal ik ook nog wel eens lezen denk ik.


Dan het tweede deel in de Erika Foster serie van Robert Bryndza: "De stalker in de nacht". Ik vond deze nog veel en veel spannender dan het eerste deel en die was al goed, heb het in drie dagen uitgelezen. Ik vind deze schrijver erg goed in het beschrijven van personen, ze komen echt tot leven en dat leest lekker vlot weg. Deel drie volgt vast en zeker!


Vervolgens nog een "echt" boek van de bieb. Ik was er voor het eerst sinds de corona-sluiting samen met kindlief, want hij is een fervent lezer. Gelukkig voor hem waren er heel veel leuke boeken ingeleverd en ging hij met een stapeltje naar huis. Ik zag deze op een tafel liggen en heb 'm snel meegepakt. Ik had nog niet eerder een boek van Jane Fallon gelezen al kende ik haar naam wel, gewoon nooit aan toe gekomen. 
Ik vond dit gewoon een fijn boek, je zit snel in het verhaal en het leest lekker weg. Een wel vaker voorkomend thema van verloofde wordt afgepakt door zogenaamd beste vriendin, maar dan wel op hilarische manier beschreven. Leuk boek om de tijd te doden. Heb veel moeten wachten in wachtkamers (niets ernstigs hoor) de afgelopen week en dan ging het boek steevast mee in de tas. (En vooral je eigen drinken meenemen is mijn tip, als je ook afspraken ergens hebt, want de koffie-apparaten en watertanks zijn nog allemaal hermetisch afgesloten)

Binnenkort ga ik eens rustig kijken welke boeken ik in de zomerperiode graag zou willen lezen, ik ga maar wat boeken reserveren bij de bieb en een lijstje maken in de kobo-app, want die hou ik er voorlopig nog even bij. Fijn weekend allemaal!

4 opmerkingen:

Marguerite zei

Het is allemaal wat anders de laatste tijd. Gelukkig merk je er weinig van als je in het ziekenhuis zelf ligt. Ja, er mag maar 1 vaste bezoeker bij je bed. Ben ook weer aan het lezen geslagen. Net als jij heb ik ook teveel leuks om te doen.

Gerlily zei

Ik heb net de laatste van Erika Foster uit. Super spannend allemaal. Nu net van de bieb de eerdte van zijn nieuwe reeks gehaald. Heerlijk hè al die boeken, zeker als het zo warm is, lees ik veel. Fijne zondag.

Mariette zei

@Gerlily: Ja heel spannend, heb nu de laatste 2 delen van Erika Foster alvast gereserveerd en zag dat ik de nieuwste van die andere serie ook al kon reserveren. Ben heel benieuwd! Veel leesplezier!

Nina Hobbysite zei

Die kattencafe lijkt mij erg leuk. Ik lijk beetje mijn lezen te vergeten. Heb al wel hoge score dit jaar. Maar op moment weer aan het breien. Allemaal vlagen ofzo.