zaterdag 21 november 2020

Boekenblogje #7


Terwijl het buiten nog schemert bedacht ik me dat het een goed idee was om mijn boekenlijstje maar weer eens bij te werken. Gelukkig is de bieb inmiddels weer open en zal ik volgende week mijn reserveringen op gaan halen. In de laatste dagen dat de bieb open was voor de sluiting van 2 weken ben ik nog een keer geweest maar ik denk dat ik al iets te laat was, de rekken waren een stuk minder gevuld dan anders. Het was in ieder geval veel drukker dan normaal en mensen hadden grote stapels boeken in hun mandjes. Ik vond er nog drie naar m'n zin dus met de boeken die ik al had kon ik nog even vooruit gelukkig. Ik had voor de zekerheid de app van de Bibliotheek online geinstalleerd maar die heb ik niet nodig gehad. 

Het boek van Maeve Binchy was een van de drie boeken die ik nog meenam naar huis. Ik ben hier gelijk in begonnen. Ik herlees bijna nooit een boek maar op het moment dat ik thuis de Engelse titel (The Lilac bus) zag wist ik dat ik deze ooit al eens gelezen had. Niet erg want dat is zeker langer dan 25 jaar geleden :-)
Die typische sfeer  waar ik in mijn vorige blogje over schreef is ook in dit boek aanwezig. Een heerlijk en niet al te dik boek met een hele leuke opbouw. Het zijn eigenlijk losse verhalen, die wel draaien om dezelfde personen en zodoende verband houden met elkaar. Het leest wel lekker als een geheel weg. Dus laat je niet afschrikken als je het niet zo op verhalen hebt. (Ik ben zo iemand dus, ik lees liever een dik boek dan losse verhalen, net zoals ik liever een serie kijk in plaats van een film) Binchy was echt heel goed in het typeren van personen, je ziet ze zo voor je, heel knap.
Gewoon een heerlijk feelgood boek.......


Deze las ik naar aanleiding van een tip die ik de vorige keer kreeg. Dat is dan toch het leuke van feedback krijgen. Deze schrijfster is echt nieuw voor mij en ik denk dat ik zeker nog wel eens een boek van haar ga lezen. Ik vond het een mooi en goed geschreven boek in een mooie setting en ik ben ook zeker benieuwd naar haar boeken die zich afspelen in Australië. Fijn om te lezen!


Eentje in de categorie, mwah. Ik had er meer van verwacht moet ik zeggen aangezien ik eerdere boeken van deze schrijfster meestal wel erg goed vond. Snel weer vergeten...
Een moeder verdwijnt en haar 15-jarige dochter gaat op zoek naar haar. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de dochter, ik moest daar wel even aan wennen want het kwam soms wat gekunsteld over. Niet mijn ding en al met al een tegenvaller, jammer.

Dat was het weer, het volgende boek ligt al klaar en daar komen binnenkort dus weer nieuwe bij.

Vandaag een lekker rommeldagje en daar ben ik ook wel even aan toe aangezien ik de afgelopen drie dagen allerlei afspraken had. Het is was-en strijkdag maar tussendoor is er ook nog wel tijd voor leuke dingen, de eerste was hangt al. Ik ga een cake bakken en een klein naaiprojectje voorbereiden (en misschien nog wel een klein beginnetje maken). Verder nog wat haken en ik wil een plannetje maken voor een kadootje voor een lief iemand die binnenkort jarig is en waar ik door corona niet naartoe kan dit jaar. Dus daar ga ik nog even op broeden.....heerlijk huiselijk allemaal en dat vind ik helemaal niet erg.....
Een heel fijn weekend allemaal! 

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk dat je nav mijn tip Tamara mc kinley bent gaan lezen. Moet zeggen dat ik dit het minste boek vond, dus je hebt nog heel wat om naar uit te kijken. Haha

Groetjes, Tamar

Elizabeth zei

Als je van Tamara Mc.Kinley houdt, dan kan ik je vooral "Storm over Jacaranda" aanbevelen.
Maar ook "Windbloemen" en "Mathilde's laatste dans"... Boeken om niet snel meer te vergeten!
Fijn om weer even thuis je dingen te kunnen doen en tot jezelf te komen hè...
Nog een fijn weekend gewenst!

Vlijtige Lies zei

Van lezen heb ik geen kaas gegeten, geen geduld voor. Al lijkt het me ook een fijne bezigheid. Geniet ervan!

Mariette zei

@Tamar: Nou, ben benieuwd:-) nog bedankt he!

Mariette zei

@Elizabeth: Leuk, dankjewel! Komen op mijn lijstje!

Gerlily zei

Ik heb altijd een voorraadje boeken, van mezelf en van de bieb. Zou helemaal zenuwachtig worden, als ik geen boek in huis had lol. Zo'n fijne hobby die overal en altijd kan.

Anoniem zei

Die vond ik ook prachtig! Gisteren heb ik de laatste dans van Sara Manning gelezen. Even doorzetten op het begin maar daarna zo ontzettend prachtig. Zelfde stijl! Groetjes, Tamar