dinsdag 4 januari 2011

Tinka-BellaHet nieuwe jaar is voor Sara begonnen met een nieuwe jas, pet en sjaal. De jas en pet zijn gemaakt met het patroon Tinka-Bella van Farbenmix in maat 134/140. De buitenste stof is een gewattineerde babyrib en de jas is gevoerd met lekkere warme fleece. De sjaal heb ik gemaakt van een stuk fleece dat overbleef van de voering gecombineerd met een stukje lila fleece. Ik twijfelde eerst of ik de 122/128 of de 134/140 zou maken maar achteraf ben ik blij dat ik de 134/140 gekozen heb. De jas is lekker ruim, maar niet veel te groot. Ik hoop dat Sara de jas volgende winter ook nog aan kan. Sara is er blij mee, de jas is door de keuring heen gekomen. Een keuring die overigens steeds kritischer wordt, maar dat hoort erbij als kleine meisjes groot worden, toch? :-)
Ik heb expres alleen op de sjaal een borduurtje gedaan, de jassenstof is al druk genoeg van zichzelf.
Ik ben er wel tevreden mee, de jas heeft een leuke vorm door de grappige grote zakken aan de zijkant. Die zijn trouwens ook gevoerd met fleece dus heerlijk om de handen in te verbergen tijdens de wandeling naar school.
Onder de jas is rokje Falda te zien, die heb ik in de zomer al gemaakt.

7 opmerkingen:

Marlies zei

Wauw die is echt heel erg mooi geworden! En goed dat je hem toch een maatje groter hebt genomen, hoop dat jullie er zo langer plezier van hebben!
Groetjes Marlies

Elise zei

Wat een mooie jas! De stof die je gebruikt heb vind ik ook erg mooi. De pet en sjaal maken het plaatje compleet. Erg leuk bij elkaar!

Denise zei

Hij is helemaal super!! Grappig dat die meiden zo kritisch worden he, al is het soms wel lastig. Hier zorgt het ervoor dat ik ook dingen ga maken die ik zelf niet zou kiezen, maar die vaak wel heel leuk uitpakken.

Jeannette zei

Erg leuk geworden!! Mooie stof heb je gebruikt. Ik moet/wil de jas ook nog voor Lize maken. Nu ik jouw tekst zo lees ga ik hem denk ik wel een maatje groter uittekenen. Heb hem nu al uitgetekend in een 110/116 maar als ze er volgend jaar nog plezier van wil hebben is het handiger om voor een 122/128 te gaan. Thanx!

Groetjes Jeannette

Sabine zei

Heel erg leuke jas geworden! En wat staan die witte laarsjes er schattig onder!

groetjes,
Sabine

Doekedoeke zei

Wat een prachtige jas is het geworden! Die stof is ook echt super!

Mirella zei

wauw wat een mooie jas is dat geworden !!