vrijdag 21 december 2018

Garen inventariseren....(lange blogpost:-)


Ok......het was een klusje dat ik al een tijd wilde aanpakken en nu is het dan ook uitgevoerd.
Ik heb m'n garenvoorraad bekeken en opnieuw geordend. Zo zag het er vier jaar geleden uit, de opbergplek is nog hetzelfde, ik heb het nu alleen anders ingedeeld. 
In de tussentijd is er wel het een en ander bijgekocht, en dat bewaarde ik in tasjes die overal en nergens lagen. Tot nu dan.....met het oog op eventuele nieuwe projecten in 2019 is het wel fijn om een goed overzicht te hebben want ik wil zoveel mogelijk UWYH-en volgend jaar. En dat overzicht heb ik nu weer terug......en dus kan ik terugkijken op een geslaagd klusje. En voor een yarn addict als ik, is het natuurlijk helemaal niet erg om een paar uurtjes te midden van al die mooie bolletjes door te brengen.

Dus als je het leuk vindt om een kijkje in mijn wolvoorraad te nemen: pak er lekker een kopje thee of koffie bij  en ga ervoor zitten ;-) 

De bovenste foto is een van de twee grootste bakken en deze is gevuld met alle bollen Fenna, Bianca en Tweed die voorheen door de bakken verspreid lagen. Een paar jaar geleden was dit natuurlijk een grote hype, maar ik vind het nog steeds erg mooi garen.


Vervolgens nog zo'n grote bak, maar dan vol met effen acryl (Saskia/Royal), heel veel creme/wit/grijs/zwart. Wat restanten van deze deken zitten er ook bij. 
Zo bij elkaar zie ik er nog niet echt wat in, maar misschien ooit met een ander kleurtje erbij kan dit ook wel weer wat leuks worden. Goede basiskleuren genoeg in ieder geval.


Dan toch wel iets grappigs.....ik roep al jaren en heb het hier ook al wel eens gemeld, dat ik heel graag wil leren sokken breien. In de loop der tijd heb ik blijkbaar al heel wat mooie sokkenwolletjes verzameld. Alles op de foto hierboven is sokkenwol. Het enige wat ik ooit met sokkenwol heb gedaan is dit knuffeltje gehaakt. Ook dit lag allemaal niet bij elkaar en nu dus wel, fijn! En een mooie stok achter de deur om me in 2019 toch echt eens te gaan verdiepen in de sokkenbreikunst.


Samen met de sokkenwolletjes vullen deze effen pakketten hierboven een van de twee kleinere bakken. Dit is allemaal acryl in verschillende diktes, leuk om eens zo'n pakket te pakken en daar een project in een van mijn vele haak-en breibladen bij te zoeken.
Vervolgens de tweede kleinere bak, hier zitten al mijn restanten Stylecraft in. Kleine bolletjes die overbleven van deze twee dekens: klik en klik. Daar zitten ook 3 hele bollen bij die ik ooit eens kocht voor speciaal project wat nooit wat geworden is. 


Afgelopen Koningsdag had ik echt heel veel geluk, ik kocht bij iemand een partijtje Stylecraft, deze mogen er ook bij en dat maakt samen met wat ik al had een mooie gevulde bak met dit prachtige garen. Fijn om alles bij elkaar te hebben als ik kleurtjes wil uitzoeken voor een bepaald project.


En zo mogen de bakken weer achter de schotten, maar nu weet ik tenminste weer wat waar in zit.
Niet ideaal, maar het kan even niet anders: erboven op liggen nog wat losse tasjes. Ook daar heb ik op geschreven wat er allemaal in zit. Hieronder een kleine opsomming....Een partijtje ICE yarn in snoepige kleurtjes. Een doosje met 2 garens bestemd voor omslagdoeken, Papatya en Rachel garen.


Een tas met een kleurencombi voor een deken in 2019. Dat zijn allemaal bollen Royal en Saskia, ik moet nog even puzzelen wat ik daarmee kan, maar het is een combinatie van kleuren die ik al langer in m'n hoofd heb.
Als ik eruit ben wat het wordt zal ik het laten zien, maar dat zal pas in het nieuwe jaar zijn (en dan moet ik nog wel wat lopende projecten afgerond hebben).
Tot zover het garen dat op zolder staat. Hieronder ga ik verder met alle katoen. Al jaren heb ik een flinke bak met katoen beneden staan, maar tijdens het opruimen op zolder kwam ik ook nog wel wat katoenen garens tegen die ik nu ook beneden ga bewaren.


Mixgaren van katoen met een klein deel acryl. O.a. Scheepjes stone washed, Yarn and Colors Charming en merkloos garen van Trekpleister. Ook alle kleurtjes die ik daarvan in huis heb nu netjes bij elkaar.....


Dan de mega bak met katoen, deze heb ik altijd beneden staan (past precies onder een tafeltje in de woonkamer, haha)...dit is ook wel garen waar de kinderen nog wel eens mee willen knutselen dus ideaal om bij de hand te hebben. Maar nu heb ik deze aangevuld met de inhoud van diverse tasjes die ik tegenkwam......


Deze kleurencombi kocht ik vorig jaar met een bepaald project in gedachten, wie weet ga ik die maken in 2019.


Vervolgens nog een leuk samengesteld pakketje voor een knuffel.... Dan nog wat kleurtjes van Drops Paris, ik weet nog wel met welk doel ik dit gekocht heb, dat was een paddestoel. Superleuk garen, ik vond dit op zolder maar het is katoen, dus mag het bij de rest. Ooit heb ik nog eens een poncho gemaakt van Drops Paris, klik, erg mooi garen en haakt erg lekker weg. Zonde dat het ongebruikt in een bak ligt.....

 

Dan nog Catania Grande, ik denk dat dit garen wel ongeveer de dikte van Drops Paris heeft. Gezien de kleuren denk ik dat ik dit wel voor een bepaald project heb gekocht, er zitten meerdere bolletjes beige bij. Ik kan er nu even niet opkomen wat dat was maar dat schiet me vast nog wel eens te binnen. Ooit hadden we een leuke hobbywinkel hier in het dorp en ik wandelde regelmatig binnen en kwam dan zelden met lege handen naar buiten, dat blijkt wel ;-)

Voorlopig zit ook dit in de katoen bak.

Dit was het kijkje in mijn garen voorraad. Ik heb zeker genoeg garen voor verschillende wollige projecten compleet. En voor de rest is er ook genoeg om als basis te gebruiken eventueel aangevuld met wat nieuwe bolletjes. Maar aangezien ik streef naar UWYH in 2019 moet ik van mezelf eerst puzzelen met wat ik heb, mis ik echt iets dan pas bijkopen. 

Mooi voornemen voor het nieuwe jaar :-) Ik hoop flink wat van deze bollen weg te werken.

Wel ben ik van plan om naar de handwerkbeurs te gaan, dit jaar heb ik geen hobbybeurzen bezocht (stoffenspektakel niet meegerekend) en ik vind dat toch altijd wel erg leuk voor de inspiratie. Gelukkig weet ik nu wel beter wat ik allemaal al heb!
 Aangezien ik nog het een en ander aan WIP'jes heb liggen motiveert dit opruimwerkje ook wel om die nog even een slinger te geven de komende dagen.....

Tot slot nog even een tip: ik doe in de plastic bakken altijd een aantal geurzakjes. Ik wil echt voorkomen dat het garen muf gaat ruiken en tot nu toe werkt dat perfect....ik ben nu aan de slag met een garen dat bij binnenkomst na het bestellen, een jaar geleden, meteen al vervelend rook. Ik merk dat het me echt tegenstaat om eraan te werken...maar moet het afmaken en hoop dan dat de geur er na het wassen van het affe project uit gaat. Dus vandaar de geurzakjes :-)

Ik weet niet wanneer ik m'n volgende blogpost plaats, dus bij deze wens ik jullie alvast fijne feestdagen!

6 opmerkingen:

Corrie zei

Wauw, wat een voorraad zeg. Wat heerlijk om alles nu geordend te hebben. En dan maar heerlijk fantaseren en berekenen wat je ervan zou gaan willen maken.

Gerlily zei

Wat een mooie opsomming van al je garen. En ook zo herkenbaar. Heb zelf ook alles in bakken en soort bij soort. Geeft veel rust als je weet wat je hebt. Fijne dagen voor jouw en je gezin.

Nina Hobbysite zei

Wat een mooie voorraad. En sokken breien is zo leuk. Echt de moeite waard. Simply in stitches op youtube laat het stap voor stap zien. Als je de standaard sok (vanilla sok) tutorial erbij pakt. Zo heb ik leren sokken breien.

Tinneshobbyworld zei

Leuk zo'n voorraad hebben. Ondertussen weet je weer wat garens je liggen hebt en kan je zo aan de slag. Maar eerst nog dit :

Vrolijk kerstmis en een schitterend 2019 gewenst!

Groetjes, Tinne

Marie zei

Nou jij kan vooruit! Wat een garen zeg! Heerlijk om weer te weten wat je hebt. Ik ben benieuwd wat je dit jaar gaat maken.
Ween fijne jaarwisseling.
Groetjes.

Marie-Louise zei

Heerlijk hoor, zo'n voorraad met garen. Ik moet bekennen dat ik ook wel het een en ander op voorraad heb. Altijd fijn om een nieuw projectje te kunnen starten, of gewoon even van te genieten. Ik ben benieuwd wat je er allemaal van gaat maken in het nieuwe jaar.