woensdag 30 december 2020

Collage nr. 5 Wollige creaties en nog een affo!


Eigenlijk vallen de affo's in deze categorie me een beetje tegen. Voor mijn gevoel heb ik altijd wel iets om handen gehad qua haken of breien, maar ik heb dus niet zo heel veel afgemaakt blijkt wel.

Wel maakte ik nog snel voor het einde van het jaar dit schatje af.......


Het is Charlie het vogelbekdier uit het geweldige boekje "Amigurumi hartendiefjes" van Erinna Lee. Dat boek staat boordevol met deze leuke patroontjes, zoveel dat het moeilijk kiezen is waarmee te beginnen. Ik haakte deze lieverd met haaknaald nr.2 en het garen is een mix van Catania en Mr.Cey cotton. 


Een heel eind op weg is deze v-stitch deken, die moet ik wel in januari af kunnen krijgen. Wilde 'm eigenlijk dit jaar nog afmaken maar heb besloten om wat meer tijd in Charlie te stoppen, met resultaat....


Dan heb ik toch nog maar even gekeken waar m'n overige tijd in is gaan zitten. En er waren 2 dekens waar ik mee bezig was in 2020 en waarmee ik toch gestopt ben. De cosy stripe vanwege het feit dat ik deze met resten wilde haken, maar het bleek niet mooi in evenwicht omdat ik per kleur grote verschillen in hoeveelheid had. Daar moet ik iets anders mee gaan doen, ooit. De andere (6daykidblanket) vind ik nog steeds een prachtig patroon maar ik zocht toch iets anders. 

Dan nog 2 breiwerken, een sjaal die ik nog af wil maken en m'n eerste paar sokken staat nog op de naald. Dus dat is een mooi doel voor 2021, meer breien! En ik denk dat ik wat meer project-voor-project wil gaan werken want nu blijven er toch dingen te lang liggen vind ik zelf.


De kerstman kwam nog langs en niet met lege handen ;-)
Deze pakken garen, echt zo mooi en meer dan genoeg voor mooie projecten dus daar moet ik nog eens over nadenken wat dat gaat worden.


En nog wat bollen Durable cosy fine (wat voelt dat fijn, heel mooi garen!)
bedoeld voor Dikkie Dik.

Zo werd m'n garenvoorraad aan het einde van het jaar toch nog wat uitgebreid :-)

Dit was de laatste van de overzichtjes, morgen nog even een terugblik en een vooruitblik op 2021! 

1 opmerking:

Gerlily zei

Super leuke amigurumi. En wat een mooi garen bracht de kerstman. Benieuwd wat het gaat worden. Benieuwd naar je nieuwe plannen.